Aproape 500 de propuneri de modificare a proiectelor de legi ale Educației, primite la minister în prima săptămână de consultări / Nicio ieșire publică a sindicatelor

Foto: © Zerbor | Dreamstime.com

Proiectele legilor Educației sunt în dezbatere publică până în data de 24 august și până acum au fost primite peste 500 de propuneri, potrivit unui comunicat de presă al ministerului. Joi au fost la consultări federațiile sindicatelor din învățământul preuniversitar, iar astăzi e rândul celor din învățământul superior să discute pe tema proiectelor de legi.

“Ministerul Educației este în plin proces de consultare pe marginea proiectelor legilor Educației”, scrie în comunicatul de presă. Primul care a adus propuneri a fost Consiliul Național al Elevilor, care a criticat faptul că elevii nu mai erau reprezentați în consiliile școlilor. Propunerile lor au fost acceptate în timp record, într-o oră de când fuseseră trimise la minister.

Potrivit comunicatului de azi al ministerului Educației, la consultări au fost ieri federațiile sindicale din învățământul preuniversitar (Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret” și Federația Sindicatelor Libere din Învățământ), iar astăzi, 22 iulie, s-au desfășurat consultări cu Federația Națională Sindicală „Alma Mater” pe marginea proiectului legii învățământului superior.

Tot în cursul acestei zile va avea loc la sediul Ministerului Educației o dezbatere pe tema susținerii excelenței prin intermediul Centrelor de Excelență.

“Apreciem caracterul constructiv al propunerilor formulate în cadrul întâlnirilor de până acum, dar și conținutul propunerilor transmise pe adresa de e-mail dedicată preluării feedback-ului privind proiectele de legi. Astfel, în primele 10 zile de la lansarea proiectelor în consultare, am primit aproape 500 de propuneri, în mare parte de natură să aducă un plus de calitate textelor proiectelor de lege”, mai scrie în comunicatul ministerului.

Foto: © Zerbor | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.

Citește și:
Instituția-cheie în analizarea plagiatelor este desființată în proiectul Legii educației, în plin scandal de plagiat la adresa premierului. Nicolae Ciucă “a validat“ proiectul de lege și va scăpa de analiza CNATDCU dacă legea intră în vigoare
Sorin Cîmpeanu, replică după ce a propus în lege desființarea CNATDCU și analizarea plagiatelor de către universități: Acordarea titlului de doctor trebuie să fie o prerogativă a universității. Legislația actuală disipează asumarea răspunderii putând genera situații grave
Exit mobile version