Consultări la Ministerul Educației cu privire la deschiderea școlilor și salarizarea profesorilor, care vor fi urmate de declarații de presă ale ministrului

Foto: INQUAM Photos - Adriana Neagoe

Ministrul Educației a început astăzi o serie de consultări cu sindicatele din învățământ, cu asociatiile studenților, cu Consiliul Național al Elevilor, cu Consiliul Național al Rectorilor și cu Federația Națională a Asociațiilor de Părinți. Ministerul a anunțat că în jurul orei 12:30 vor avea loc declarații de presă susținute de ministrul Sorin Cîmpeanu.

Pe agenda discuțiilor de astăzi se numără deschiderea școlilor și a universităților, precum și salarizarea profesorilor în funcție de performanță.

Amintim că Sorin Cîmpeanu a anunțat în urmă cu o zi, după ședința de Guvern, că profesorii ar putea fi plătiți în funcție de performanță. “Există posibilitatea, o să discutăm cu miniștrii de resort și cu primul ministru, să introducem poate o componentă salarială de motivare în funcție de performanță prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Spre exemplu, există multiple variante, le analizăm cu toată atenția”, a declarat Cîmpeanu, care a precizat că salarizarea cadrelor didactice va fi discutată joi, la Ministerul Educației.

“Nu vă ascund faptul că în cursul zilei de mâine [joi, 7 ianuarie – N.Red.] vor exista consultări cu toate sindicatele din educație, cu asociatiile studenților, cu consiliul elevilor din Romania, cu consiliul rectorilor și cu federația asociatiilor de parinti”, a declarat Cîmpeanu.

Amintim că deschiderea şcolilor a fost una dintre temele discutate miercuri de preşedintele Klaus Iohannis cu liderii coaliţiei de guvernare, după cum a relatat G4Media.ro Alte subiecte discutate au mai fost bugetul 2021 și campania de vaccinare.

Foto: Inquam Photos – Adriana Neagoe

Citește și:
Deschiderea școlilor, discutată de Iohannis și liderii coaliției de guvernare la întâlnirea de la Vila Lac
Simularea examenelor de Evaluare Națională și BAC 2021 la clasele a VII-a, a VIII-a, a XI-a și a XII-a, cu subiect unic, cerută oficial de părinți ministrului Educației / Plus: introducerea tezelor unice
VIDEO Salarizarea profesorilor în funcție de performanță, discutată la Guvern. Sorin Cîmpeanu: Există posibilitatea să introducem o componentă salarială de motivare în funcție de performanță, prin PNRR

Exit mobile version