Consultări la Ministerul Educației cu privire la deschiderea școlilor și salarizarea profesorilor, care vor fi urmate de declarații de presă ale ministrului

5.006 vizualizări
Foto: INQUAM Photos – Adriana Neagoe
Ministrul Educației a început astăzi o serie de consultări cu sindicatele din învățământ, cu asociatiile studenților, cu Consiliul Național al Elevilor, cu Consiliul Național al Rectorilor și cu Federația Națională a Asociațiilor de Părinți. Ministerul a anunțat că în jurul orei 12:30 vor avea loc declarații de presă susținute de ministrul Sorin Cîmpeanu.

Pe agenda discuțiilor de astăzi se numără deschiderea școlilor și a universităților, precum și salarizarea profesorilor în funcție de performanță.

Amintim că Sorin Cîmpeanu a anunțat în urmă cu o zi, după ședința de Guvern, că profesorii ar putea fi plătiți în funcție de performanță. “Există posibilitatea, o să discutăm cu miniștrii de resort și cu primul ministru, să introducem poate o componentă salarială de motivare în funcție de performanță prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Spre exemplu, există multiple variante, le analizăm cu toată atenția”, a declarat Cîmpeanu, care a precizat că salarizarea cadrelor didactice va fi discutată joi, la Ministerul Educației.

“Nu vă ascund faptul că în cursul zilei de mâine [joi, 7 ianuarie – N.Red.] vor exista consultări cu toate sindicatele din educație, cu asociatiile studenților, cu consiliul elevilor din Romania, cu consiliul rectorilor și cu federația asociatiilor de parinti”, a declarat Cîmpeanu.

Amintim că deschiderea şcolilor a fost una dintre temele discutate miercuri de preşedintele Klaus Iohannis cu liderii coaliţiei de guvernare, după cum a relatat G4Media.ro Alte subiecte discutate au mai fost bugetul 2021 și campania de vaccinare.

Foto: Inquam Photos – Adriana Neagoe

Citește și:
Deschiderea școlilor, discutată de Iohannis și liderii coaliției de guvernare la întâlnirea de la Vila Lac
Simularea examenelor de Evaluare Națională și BAC 2021 la clasele a VII-a, a VIII-a, a XI-a și a XII-a, cu subiect unic, cerută oficial de părinți ministrului Educației / Plus: introducerea tezelor unice
VIDEO Salarizarea profesorilor în funcție de performanță, discutată la Guvern. Sorin Cîmpeanu: Există posibilitatea să introducem o componentă salarială de motivare în funcție de performanță, prin PNRR


3 comments
  1. Cred ca au suficient salariu pt cat își bat capul.Acum profesorii merg pe premisa cine vrea sa învețe învață cine nu…(comozi).Avem nevoie de spitale dotate .Acolo să investiți banii!

  2. Salarizare în funcție de performanta sa puneți de exemplu medicilor, care au salarii mari.
    Nu celor care au salariul un sfert din cele ale medicilor.

    1. M-a costat jumatate de salariu sa-mi iau un telefon la reducere cu 33 la suta si cealalta jumatate sa iau un laptop ieftin. Toate pentru predarea online. Cu 2500 de lei, salariul meu in mana dupa 15 ani ca titular cu sporuri cu tot. Trageti voi concluzia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like