Consultările publice pe tema calendarului școlar 2023-2024 au fost „de formă”, semnalează Federația Părinților și Aparținătorilor Legali din România (FePAL): Ministerul Educației nu a acceptat niciunul dintre amendamentele importante

Foto: © Katarzyna Bialasiewicz | Dreamstime.com

Federația Părinților și Aparținătorilor Legali din România (FePAL) atrage atenția că „Ministerul Educației nu a acceptat niciunul dintre amendamentele importante și care vizau interesul suprem al elevului” și consultările publice au fost „de formă”. Ministerul Educației a anunțat că, de fapt, calendarul anului școlar 2023-2024, avizat în Comisia de dialog social, este cel lansat în dezbatere publică, adică nu a luat în considerare nicio propunere.

UPDATE: Calendarul bun al anului școlar 2023-2024, anunțat de ministerul Educației, poate fi consultat aici

„Consultări publice de formă. Indiferent de argumentele pertinente care au fost aduse, Ministerul Educației nu a acceptat niciunul dintre amendamentele importante și care vizau interesul suprem al elevului”, potrivit Federației Părinților și Aparținătorilor Legali din România.

Andra Berceanu, director executiv FeFAL, a vorbit de lipsa de transparență a Ministerului Educației: „Consultări publice pe modelul ”la al XIV-lea congres, Ceaușescu reales”. Nu s-a putut nimic. Nu ai cu cine. ME este lipsit de gândire critică, de transparență, incapabil de consultări reale, de decizii argumentate și fundamentate.”

Singura modificare vizează desfășurarea Programului național „Școala altfel” și a Programului „Săptămâna Verde”, care se pot derula până la 26 aprilie”, potrivit mesajului Ministerului Educației.

Amintim că marți, la prânz, Ministerul Educației a publicat pe pagina de Facebook o variantă a calendarului anului școlar 2023-2024 care prevedea că vacanța de primăvară a fost mutată de Paște, vacanța mobilă se poate lua și în martie, iar începutul și finalul cursurilor rămân pe 11 septembrie și 21 iunie.

Foto: © Katarzyna Bialasiewicz | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.

Citește și:
BREAKING Calendarul bun al anului școlar 2023-2024, anunțat de ministerul Educației: Școala începe pe 11 septembrie și se termină pe 21 iunie, vacanța de primăvară nu cuprinde Paștele
UPDATE Eroare la Ministerul Educației, care a publicat un calendar școlar greșit. Instituția anunță că de fapt calendarul anului școlar 2023-2024, aprobat și avizat oficial, este cel lansat în dezbatere publică, adică nu a luat în considerare nicio propunere
Exit mobile version