Contradicții în Guvern, pe închiderea școlilor: Arafat cere declararea stării de alertă și închiderea școlilor o lună. Orban: Închiderea școlilor nu poate fi luată ușor, perturbă procesul educațional

Colaj foto: Facebook.com/Raed Arafat si Gov.ro

Contradicții în Guvernul Orban, cu privire la activitatea școlilor în contextul răspândirii noului coronavirus. Secretarul de stat Raed Arafat a propus astăzi oficial închiderea școlilor și grădinițelor începând de mâine, 10.03.2020, și până la data de 21.04.2020, precum și declararea stării de alertă. Aproape în același timp, premierul Ludovic Orban a declarat că “nu este o măsură care poate fi luată uşor, pentru că o măsură de închidere a şcolilor perturbă procesul educaţional şi lipseşte copiii, elevii, de posibilitatea de a primi toate informaţiile, cunoştinţele necesare”.

Închiderea şcolilor începând din data de 10.03.2020 și până pe 21 aprilie a fost propusă oficial, astăzi, de către Grupul de suport tehnico-științific condus de Raed Arafat, într-un document înaintat Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă.

În aceeași hotărâre, Arafat propune următoarele:

Președintele Grupului de Suport Tehnico-Știinţific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României

Dr. Raed ARAFAT

Vezi aici Documentul semnat de Raed Arafat și propus Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență, condus de ministrul de Interne Marcel Vela
Ce spune premierul Ludovic Orban: Ce fac copiii care nu se mai duc la şcoală? Există în fiecare familie un bunic sau o bunică sau un membru al familiei – mama sau tata – care nu lucrează?
SURSA: gov.ro

Tot în cursul zilei de astăzi, premierul Ludovic Orban a lăsat de înțeles că nu este de acord cu o eventuală închidere a şcolilor, ca măsură de prevenire a răspândirii infecţiilor cu coronavirus.

La finalul Biroului Permanent Naţional al PNL, Ludovic Orban a declarat următoarele, cu privire la închiderea școlilor din cauza noului coronavirus:

Citește și:

 

Exit mobile version