Criză de personal didactic în Statele Unite ale Americii. Un district școlar din Florida scurtează cu o zi săptămâna de școală, iar autoritățile din statul Arizona le permit studenților să predea copiilor

Foto: Pexels.com

Criza de cadre didactice, o problemă semnalată de mai multe state europene, cu precădere Franța și Germania, există și peste ocean: districtele școlare rurale din Texas trec la săptămâni de patru zile în această toamnă din cauza lipsei de personal, iar statul Florida le cere celor pensionari, fără experiență în învățământ, să intre în sălile de clasă. În Arizona li se permite studenților să intervină și să instruiască copiii, după cum notează publicația The Washington Post.

„Lipsa profesorilor în America a atins cote de criză – iar oficialii din Educație de pretutindeni se străduiesc să se asigure că, atunci când elevii se vor întoarce în sălile de clasă, cineva va fi acolo pentru a-i educa”, punctează sursa citată.

Este greu de știut cu exactitate câte săli de clasă din SUA duc lipsă de profesori pentru anul școlar 2022-2023 pentru că nu există vreo bază de date națională care să urmărească cu precizie această situație. Rapoarte la nivel de stat și de districte au apărut în întreaga țară, detaliind deficitele de personal care se întind de la sute la mii de oameni.

Conform The Washington Post, situația din alte state stă în felul următor:

Cauzele, identificate de reprezentanții profesorilor

Experții și reprezentanții asociațiilor de profesori consultați de sursa citată indică o confluență de factori, inclusiv epuizarea profesorilor care a venit odată cu pandemia, salariile mici și sentimentul unora dintre educatori că politicienii și părinții – și, uneori, propriii membri ai consiliilor școlare – au puțin respect pentru profesia lor, în contextul unui război cultural educațional în creștere, care a făcut ca multe districte și state să adopte politici și legi care restricționează ceea ce pot spune profesorii despre istoria SUA, rasă, rasism, gen și orientare sexuală, precum și despre problemele LGBTQ.

Vezi și:
Aproape 40% din directorii de școli din Statele Unite intenționează să renunțe la funcție în următorii 3 ani, potrivit unui sondaj național. Printre principalele cauze – stresul, timpul prea mare alocat treburilor administrative / 42% au spus că au avut parte de atacuri în mediul online din partea elevilor și părinților
Peste 4.000 de profesori lipsesc în Franța, iar autoritățile îi instruiesc pe suplinitori în cursuri de câte 4 zile / Ministrul Pap Ndiaye a promis “câte un profesor în fiecare clasă”
Meseria de profesor, din ce în ce mai puțin atractivă chiar și în statele europene dezvoltate. Într-o criză de profesori, în Franța Senatul a lansat un raport care analizează perspectivele europene / Printre concluzii, faptul că măririle salariale nu sunt de ajuns
Exit mobile version