Cseke Attila, despre vaccinarea copiilor de 5-11 ani: Există o dorință destul de redusă a părinților

Foto: © Alexander Uhrin | Dreamstime.com

Există o dorință destul de redusă a părinților sau a numărului de părinți care doresc să-și vaccineze copiii cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani, a spus ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila, miercuri seară, la Digi24.

Întrebat la ce se așteaptă atunci când vine vorba despre vaccinarea copiilor între 5-11 ani, ministrul interimar al Sănătății a răspuns:

„Aici sunt câteva chestiuni pe care le știm. Undeva la sfârșitul acestei luni, 25 noiembrie probabil, agenția medicamentului s-ar putea să autorizeze acest vaccin pentru grupa de vârstă 5-11 ani. Trebuie să spunem cinstit, direct din ceea ce știm, din studii și din opinii exprimate.

Există o dorință destul de redusă a părinților, pentru că aici vorbim despre părinți nu vorbim despre copii, părintele decide pentru copil fiind vorba despre această categorie de vârstă fără capacitate de exercițiu.

Există o dorință destul de redusă a părinților sau a numărului de părinți care doresc să-și vaccineze copiii.

Noi, Ministerul Sănătății, spunem că e același lucru ca și la adulți: dacă vrem să ne aflăm în siguranță, dacă dorim să evităm ceea ce am avut, din păcate, în acest val 4 și avem și în continuare, pentru că și astăzi am avut din păcate 300 de decese, atunci trebuie să ne vaccinăm. Inclusiv trebuie să ne vaccinăm copiii.

Uitați-vă, chiar dacă în țările occidentale e o creștere exponențială, poate neașteptată într-un fel, uitați-vă pe spitale, pe ATI – sunt locuri disponibile, nu este presiune cum a fost și este la noi în continuare.

Pentru că vaccinul, dacă în anumite situații nu te-a apărat de infecție, te-a apărat de ATI și de forme foarte severe. Și de deces. Evident, la copii este o situație mai specială.

Toți suntem părinți, înțelegem, nimeni nu vrea ca al lui copil să aibă nicio boală, nu numai Covid, orice altceva.”

Foto: © Alexander Uhrin | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.

Exit mobile version