Cseke Attila, despre vaccinarea copiilor de 5-11 ani: Există o dorință destul de redusă a părinților

1.059 de vizualizări
Foto: © Alexander Uhrin | Dreamstime.com
Există o dorință destul de redusă a părinților sau a numărului de părinți care doresc să-și vaccineze copiii cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani, a spus ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila, miercuri seară, la Digi24.
  • Amintim că Agenția Europeană a Medicamentului urmează să autorizeze, cel mai probabil în jurul datei de 25 noiembrie, vaccinarea anti-Covid a copiilor din grupa de vârstă 5-11 ani, a anunțat medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, la conferința săptămânală de la Guvern pe această temă. Mai multe detalii aici.

Întrebat la ce se așteaptă atunci când vine vorba despre vaccinarea copiilor între 5-11 ani, ministrul interimar al Sănătății a răspuns:

„Aici sunt câteva chestiuni pe care le știm. Undeva la sfârșitul acestei luni, 25 noiembrie probabil, agenția medicamentului s-ar putea să autorizeze acest vaccin pentru grupa de vârstă 5-11 ani. Trebuie să spunem cinstit, direct din ceea ce știm, din studii și din opinii exprimate.

Există o dorință destul de redusă a părinților, pentru că aici vorbim despre părinți nu vorbim despre copii, părintele decide pentru copil fiind vorba despre această categorie de vârstă fără capacitate de exercițiu.

Există o dorință destul de redusă a părinților sau a numărului de părinți care doresc să-și vaccineze copiii.

Noi, Ministerul Sănătății, spunem că e același lucru ca și la adulți: dacă vrem să ne aflăm în siguranță, dacă dorim să evităm ceea ce am avut, din păcate, în acest val 4 și avem și în continuare, pentru că și astăzi am avut din păcate 300 de decese, atunci trebuie să ne vaccinăm. Inclusiv trebuie să ne vaccinăm copiii.

Uitați-vă, chiar dacă în țările occidentale e o creștere exponențială, poate neașteptată într-un fel, uitați-vă pe spitale, pe ATI – sunt locuri disponibile, nu este presiune cum a fost și este la noi în continuare.

Pentru că vaccinul, dacă în anumite situații nu te-a apărat de infecție, te-a apărat de ATI și de forme foarte severe. Și de deces. Evident, la copii este o situație mai specială.

Toți suntem părinți, înțelegem, nimeni nu vrea ca al lui copil să aibă nicio boală, nu numai Covid, orice altceva.”

Foto: © Alexander Uhrin | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Se discută introducerea gramaticii la liceu. Lingvist al Institutului „Iorgu Iordan”: „Sperăm să participăm la elaborarea programei”. Ministerul lucrează în prezent la curriculumul nou de liceu

În programele de liceu ar putea fi reintrodusă gramatica limbii române, au explicat pentru Edupedu.ro lingviștii Adina Dragomirescu, director al Institutului „Iorgu Iordan Al. Rosetti” al Academiei Române, și Alexandru…
Vezi articolul

Alertă Inspectoratul Școlar București: Toți elevii și profesorii din Capitală trebuie să-și schimbe “urgent” parolele de la platformele de învățare online, după ce “persoane necunoscute au accesat ilegal conturile de acces la aplicații”

Toți elevii și profesorii din București trebuie să-și schimbe “urgent” parolele de la platformele de învățare online, potrivit unei adrese trimise directorilor de școli din Capitală de către Inspectoratul Școlar…
Vezi articolul