Cseke Attila, despre vaccinarea copiilor de 5-11 ani: Există o dorință destul de redusă a părinților

1.062 de vizualizări
Foto: © Alexander Uhrin | Dreamstime.com
Există o dorință destul de redusă a părinților sau a numărului de părinți care doresc să-și vaccineze copiii cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani, a spus ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila, miercuri seară, la Digi24.
  • Amintim că Agenția Europeană a Medicamentului urmează să autorizeze, cel mai probabil în jurul datei de 25 noiembrie, vaccinarea anti-Covid a copiilor din grupa de vârstă 5-11 ani, a anunțat medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, la conferința săptămânală de la Guvern pe această temă. Mai multe detalii aici.

Întrebat la ce se așteaptă atunci când vine vorba despre vaccinarea copiilor între 5-11 ani, ministrul interimar al Sănătății a răspuns:

„Aici sunt câteva chestiuni pe care le știm. Undeva la sfârșitul acestei luni, 25 noiembrie probabil, agenția medicamentului s-ar putea să autorizeze acest vaccin pentru grupa de vârstă 5-11 ani. Trebuie să spunem cinstit, direct din ceea ce știm, din studii și din opinii exprimate.

Există o dorință destul de redusă a părinților, pentru că aici vorbim despre părinți nu vorbim despre copii, părintele decide pentru copil fiind vorba despre această categorie de vârstă fără capacitate de exercițiu.

Există o dorință destul de redusă a părinților sau a numărului de părinți care doresc să-și vaccineze copiii.

Noi, Ministerul Sănătății, spunem că e același lucru ca și la adulți: dacă vrem să ne aflăm în siguranță, dacă dorim să evităm ceea ce am avut, din păcate, în acest val 4 și avem și în continuare, pentru că și astăzi am avut din păcate 300 de decese, atunci trebuie să ne vaccinăm. Inclusiv trebuie să ne vaccinăm copiii.

Uitați-vă, chiar dacă în țările occidentale e o creștere exponențială, poate neașteptată într-un fel, uitați-vă pe spitale, pe ATI – sunt locuri disponibile, nu este presiune cum a fost și este la noi în continuare.

Pentru că vaccinul, dacă în anumite situații nu te-a apărat de infecție, te-a apărat de ATI și de forme foarte severe. Și de deces. Evident, la copii este o situație mai specială.

Toți suntem părinți, înțelegem, nimeni nu vrea ca al lui copil să aibă nicio boală, nu numai Covid, orice altceva.”

Foto: © Alexander Uhrin | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

DOCUMENT Ministrul Cercetării: Guvernul a depus un memorandum pentru statutul de observator în cadrul consorțiului ELI-ERIC / Secretar de stat: Excluderea României ca membru gazdă, având cel mai puternic laser din lume, a fost o premieră

Săptămâna trecută “a fost un moment important în evoluția proiectului laserului de la Măgurele, aprobarea de către Guvern a intenției României de a face parte din consorțiul care va administra…
Vezi articolul

ULTIMA ORĂ Noi relaxări ale restricțiilor: liber la pelerinaje religioase, pot fi organizate competiții sportive, concerte și evenimente – pilot doar pentru spectatorii vaccinați, care au avut Covid sau au test negativ. Nicio modificare la școli

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a anunțat că guvernul a adoptat luni o hotărâre de guvern pentru prelungirea cu o lună a stării de alertă începând cu…
Vezi articolul