Structura anului școlar viitor, stabilită miercuri la prânz în ședință cu reprezentanții elevilor, ai părinților și profesorilor, la Ministerul Educației

15.695 de vizualizări
Calendarul anului școlar 2022-2023 a fost decis în ședința Consiliului pentru Dialog Social de la Ministerul Educației, de la ora 11:00, miercuri 30 martie, potrivit surselor Edupedu.ro. Structura anului școlar înseamnă dacă anul școlar va fi împărțit în semestre sau trimestre, câte săptămâni vor avea acestea, câte vacanțe vor fi și câte zile de școală vor avea elevii.

UPDATE ora 14:00: Calendarul anului școlar 2022-2023, structurat pe module și vacanțele dintre ele. 36 de săptămâni de școală, echivalentul a 180 de zile – surse

Potrivit declarațiilor de până acum ale Ministrului Educației, structura anului școlar viitor va fi următoarea:

“Anul școlar să înceapă pe data de 5 septembrie, prima zi de luni a lunii septembrie, și să se încheie pe 16 iunie. Să avem un număr de cinci vacanțe.

În primul rând o vacanță la finalul lunii octombrie, de o săptămână, după primul modul de învățare, pentru toți elevii. În octombrie pentru toți elevii, subliniez, pentru că cei din învățământ primar și grădinița aveau, cei din gimnaziu și liceu nu aveau, acum propunerea este pentru toți elevii și preșcolarii să aibă această vacanță la final de luna octombrie.

A doua vacanță să fie de sărbătorile de iarnă și să fie cu o durată consistentă, să înceapă undeva la 22 – 23 decembrie și să fie până pe 8 ianuarie, deci să avem 18 zile de vacanță de iarnă.

A treia vacanță să fie în luna februarie, o săptămână.

A patra vacanță să fie de sărbătorile pascale, în anul 2023 putem să avem o vacanță de aproape două săptămâni, care să includă și sărbătorile pascale ortodoxe și pe cele catolice. Și, de asemenea, să avem și o vacanță de vară care ar putea să înceapă pe data de 17 iunie și să se termine pe data de 4 septembrie.

Acestea sunt cele cinci vacanțe, deci asta ar trebui să rămână un lucru clar, vedem dacă vor fi trimestre sau semestre”, spunea ministrul Sorin Cîmpeanu pe 27 februarie.

Conform acestor indicații, calendarul anului școlar ar fi următorul, dacă structura ar rămâne pe semestre:

Semestrul I – 18 săptămâni

 • 5 septembrie – 21 octombrie – cursuri
 • 24-18 octombrie – vacanță de toamnă
 • 31 octombrie – 21 decembrie – cursuri
 • 22 decembrie – 6 ianuarie 2023 – vacanța de iarnă
 • 9 ianuarie – 3 februarie – cursuri
 • 6 februarie – 10 februarie – vacanță intersemestrială

Semestrul al II-lea – 17 săptămâni

 • 13 februarie – 6 aprilie – cursuri
 • 7 aprilie – 18 aprilie – vacanța de primăvară
 • 19 aprilie – 16 iunie – cursuri
 • 17 iunie – 4 septembrie – vacanța de vară

Împărțit pe trimestre, anul școlar 2022-2023 ar arăta în felul următor:


4 comments
 1. De ce nu se aplica aceasta decizie pentru ani 2023 -2024.Nu va gândiți ca fuarte mulți părinți au cumpărat bilete din decembrie pentru a pleca în concediu în luna septembrie.Cum veți proceda le veți da bani înapoi pentru biletele deja plătite!

 2. Pentru cine mai exact sunt aceste vacante? Pentru elevi? Sa uite si bruma pe care au invatat-o? Sau sunt cumva pentru profesorii (pentru cei slabi, care au performante zero) sa se mai “odihneasca” putin? Nu ajungeau cele aproape 4 luni de concedii platite pe care le aveau deja?

  1. Daca pentru dv. 62 de zile de concediu inseamna 4 luni…Interesati-va inainte de a veni cu astfel de commentarii rautacioase.

 3. Facem greva daca incepe pe 5 septembrie. cu inca doua vacante in plus in oct. si febr. ramanem fara concedii. Si-asa ne-ati f…tot concediul anul asta. nu mai putem folosi voucherele, le vom returna, pt.ca avem activitate, avem examene de corectat, de pazit, sedinte publice. Ce nevoie avem de vacanta in februarie dupa o vacanta de iarna completa???Care e rostul ei? Care este rostul saptamanii altfel sau alt tip de saptamana? fara acestea am incepe si termina normal. Nu e normal asa ceva. Nu ne-ati consultat, nu ne-ati intrebat, ne incalcati sistematic dreptul la odihna si drepturile salariale si parca suntem abandonati de sindicatele platite din banii munciti. Ce fac acestea??

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

BREAKING Raed Arafat a decis ca elevii din localitățile în carantină, care învață la școli din localități care nu sunt în carantină, să poată da simulările pentru Bacalaureat. Reprezintă o excepție de la măsura interzicerii circulației persoanelor

Elevii din localitățile în carantină, care învață la școli din localități care nu sunt în carantină, vor putea da simulările pentru Bacalaureat din săptămâna care urmează, potrivit unei decizii luate…
Vezi articolul

Relatarea unui părinte, din careul unei școli din centrul Bucureștiului: Fix ca acum 30 de ani. Directoarea cu reprezentanții primăriei, poliției, bisericii, nu m-ar mira să fi fost și de la Elcen sau Metrorex, băteau câmpii

“Am rămas consternat de careu. Fix ca acum 30 de ani. Ticseală maximă de părinți cu copii, gălăgie, iar directoarea cu reprezentanții primăriei, poliției, bisericii, nu m-ar mira să fi…
Vezi articolul

Premierul Orban, despre eventuala închidere a şcolilor: Puneţi-vă întrebarea ce fac copiii care nu se mai duc la şcoală? Există în fiecare familie un bunic sau o bunică sau un membru al familiei – mama sau tata – care nu lucrează?

Premierul Ludovic orban a dat de înţeles că nu este de acord cu o eventuală închidere a şcolilor ca măsură de prevenire a răspândirii infecţiilor cu coronavirus. Orban a spus…
Vezi articolul