Cu elevii de până în clasa a IV-a, se poate desfășura școala față în față în condiții de siguranță / Pentru ei, “impactul pe termen lung al educației online va fi masiv și îl vom plăti cu toții” – expertul în sănătate publică Răzvan Cherecheș

Razvan Cherecheș / Foto: Arhiva personală

“În momentul în care am aduce copiii de până în clasa a IV-a la școală, nu ar fi aceleași probleme ca atunci când am aduce toți copiii la școală,” a explicat joi, la Digi 24, Răzvan Cherecheș, expert in sănătate publică. El s-a referit, astfel, la ghidurile de miercuri ale Universității Babeș-Bolyai, care au inclus recomandarea ca școala să se reia în format față în față pentru copiii de până în clasa a IV-a. 

Răzvan Cherecheș este profesor și cercetător la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj, unde conduce departamentul de sănătate publică.

El a arătat, în intervenția sa, că școala se poate organiza așa încât să poată oferi condiții de siguranță, dacă sunt doar o parte dintre elevi prezenți – anume, cei mici – și că, dacă aceștia rămân online, impactul negativ pe termen lung va fi “masiv”.

Răzvan Cherecheș la Digi24, despre recomandarea de redeschidere a școlilor pentru elevii din clasele mici:

Cherecheș a fost contactat pentru a vorbi despre ghidurile prezentate miercuri de experți ai UBB, referitoare la pandemie, sărbători și vaccinare, ghiduri ce prevăd, la capitolul măsuri generale, recomandarea de redeschidere a școlilor primare – detalii aici.

Exit mobile version