Cum vor fi selectate școlile din țară în care va avea loc testarea standardizată a elevilor – surse

Foto: © Vadymvdrobot - Dreamstime.com

Selecția școlilor care vor participa la evaluarea standardizată ce va fi introdusă din acest final de an școlar pentru clasele I-VII și IX-XI, conform unui document transmis de Ministerul Educației partenerilor de dialog social și prezentat aici, urmează o grilă ce ține cont de diferențele urban-rural, potrivit surselor Edupedu.ro. Documentul prevede că aceste evaluări, care urmează să aibă loc în perioada 30 mai-10 iunie, se vor face în câte 7 unități de învățământ din fiecare județ, inclusiv câte una cu profil pedagogic. Ce fel de unități de învățământ vor participa?

Potrivit proiectului de ordin:

Potrivit surselor Edupedu.ro, cu excepția capitalei București, selecția va fi făcută de către Minister împreună cu inspectoratele școlare județene, pe baza următoarelor criterii, urmărindu-se să fie alese “unități de învățământ de nivele valorice diferite”:

1. Un colegiu/liceu cu profil pedagogic.

2. O unitate de învățământ gimnazial din mediul urban mare (municipiu).

3. O unitate de învățământ gimnazial din mediul urban mic.

4. O unitate de învățământ liceal din mediul urban mic.

5. O unitate de învățământ gimnazial din mediul rural mic.

6. O unitate de învățământ gimnazial din mediul rural mare.

7. O unitate de învățământ liceal din mediul rural.

Despre proiectul de ordin:

Un document prin care se introduce din acest final de an școlar 2021-2022, evaluarea standardizată pentru clasele I-VII, și IX-XI-a, a fost trimis către partenerii de dialog social: părinți, elevi, sindicate, potrivit surselor Edupedu.ro. Evaluarea se va face în câte 7 unități de învățământ, din fiecare județ, incluzând unități de învățământ cu profil pedagogic, în perioada 30 mai – 10 iunie pentru elevii claselor I-a – a VII-a și în perioada 30 mai – 8 iunie pentru elevii claselor a IX-a – a XI-a.

Ordinul emis de ministrul Educației introduce organizarea pilotării evaluării standardizate la finalul anului școlar 2021 – 2022, cu scopul de a stabili nivelul competențe ale elevilor la finalul anului școlar.

Disciplinele la care se organizează Evaluarea standardizată la finalul anului școlar 2021 – 2022 sunt următoarele: 

a) pentru elevii claselor I-a – a VII-a, limba română și matematică;

b) pentru elevii claselor a IX-a – a XI-a, limba română și, în funcție de filieră, profil și specializare, disciplina care se susține la examenul național de bacalaureat, ca probă obligatorie a profilului, matematică sau istorie.

Citește și:
BREAKING Ordinul de ministru care introduce testarea standardizată pilot începând cu acest final de an școlar la toate clasele, mai puțin a VIII-a și a XII-a, la limba română și matematică, a fost trimis pentru consultare partenerilor de dialog social – DRAFT

Foto © VadymvdrobotDreamstime.comDreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.

Exit mobile version