Curiozități, tradiții și lucruri mai puțin știute despre încoronările de-a lungul secolelor, în diferite monarhii din Europa / De când și din ce țară vine tradiția încoronării

Foto: Unsplash.com

Cu ceremonia de încoronare a regelui Charles al Marii Britanii încheiată, multă lume se poate întreba care este motivul ritualurilor neobișnuite pentru care se pregătește regele. Adevărul este că încoronarea este un eveniment poate chiar mai straniu decât ar crede un om obișnuit, iar originile acestuia sunt pe măsură, notează G4Media.ro.

În ceea ce privește Marea Britanie, statul care de-a lungul secolelor a protejat cu ardoare tradițiile regale, la un nivel chiar mai ridicat decât alte monarhii din Europa și din lume, regele are un număr considerabil de gesturi și ritualuri tradiționale din care poate alege, majoritatea dintre ele vechi de sute de ani.

De exemplu, la încoronarea de sâmbătă, 6 mai, au fost folosite obiectele tradiționale și chiar mondene care au marcat încoronările britanice vreme de sute de ani. Lingura încoronării, explică Vogue, este cel mai vechi folosit pentru astfel de ocazii din lume. Obiectul datează din secolul al XII-lea și a fost folosit pentru a unge fiecare monarh până în prezent cu ulei sfințit. 

Un obiect aproape la fel de vechi care-și va face apariția la acest eveniment este legendara Piatră a Destinului. Luată cu forța de către regele Edward I din Scoția în 1296, ea a fost returnată după peste 700 de ani. Acum, piatra mai părăsește teritoriul scoțian doar pentru a sta sub scaunul regal cu ocazia încoronării.

De fapt, chiar și uleiul care fost folosit pentru ungerea regelui are propriile tradiții în spate, după cum arată The Independent. Cu o rețetă a cărei detalii exacte rămân secrete până în prezent, el este făcut de către doctorul familiei regale și consacrat de un episcop, de obicei în cantități destul de mari să reziste la câteva încoronări. 

Citește articolul complet pe G4Media.ro.
Citește și:
(G4Media) VIDEO Ceremonia de încoronare a regelui Charles al III-lea şi a soţiei sale, regina Camilla, a început la Westminster Abbey din Londra sub privirile a milioane de telespectatori din lumea întreagă şi a celor 2.300 de invitaţi
(G4Media) Cât de populară mai este monarhia în rândul tinerilor din Europa? Cum arată susținerea acestora pentru regi și regine în cele mai importante state care mai păstrează această formă de guvernământ
Regina Elisabeta a II-a, Regele Charles și diferența pe care au produs-o ultimii 70 de ani în educație – Studiu de caz “regal”
Exit mobile version