Curiozități, tradiții și lucruri mai puțin știute despre încoronările de-a lungul secolelor, în diferite monarhii din Europa / De când și din ce țară vine tradiția încoronării

285 de vizualizări
Foto: Unsplash.com
Cu ceremonia de încoronare a regelui Charles al Marii Britanii încheiată, multă lume se poate întreba care este motivul ritualurilor neobișnuite pentru care se pregătește regele. Adevărul este că încoronarea este un eveniment poate chiar mai straniu decât ar crede un om obișnuit, iar originile acestuia sunt pe măsură, notează G4Media.ro.

În ceea ce privește Marea Britanie, statul care de-a lungul secolelor a protejat cu ardoare tradițiile regale, la un nivel chiar mai ridicat decât alte monarhii din Europa și din lume, regele are un număr considerabil de gesturi și ritualuri tradiționale din care poate alege, majoritatea dintre ele vechi de sute de ani.

De exemplu, la încoronarea de sâmbătă, 6 mai, au fost folosite obiectele tradiționale și chiar mondene care au marcat încoronările britanice vreme de sute de ani. Lingura încoronării, explică Vogue, este cel mai vechi folosit pentru astfel de ocazii din lume. Obiectul datează din secolul al XII-lea și a fost folosit pentru a unge fiecare monarh până în prezent cu ulei sfințit. 

Un obiect aproape la fel de vechi care-și va face apariția la acest eveniment este legendara Piatră a Destinului. Luată cu forța de către regele Edward I din Scoția în 1296, ea a fost returnată după peste 700 de ani. Acum, piatra mai părăsește teritoriul scoțian doar pentru a sta sub scaunul regal cu ocazia încoronării.

De fapt, chiar și uleiul care fost folosit pentru ungerea regelui are propriile tradiții în spate, după cum arată The Independent. Cu o rețetă a cărei detalii exacte rămân secrete până în prezent, el este făcut de către doctorul familiei regale și consacrat de un episcop, de obicei în cantități destul de mari să reziste la câteva încoronări. 

Citește articolul complet pe G4Media.ro.
Citește și:
(G4Media) VIDEO Ceremonia de încoronare a regelui Charles al III-lea şi a soţiei sale, regina Camilla, a început la Westminster Abbey din Londra sub privirile a milioane de telespectatori din lumea întreagă şi a celor 2.300 de invitaţi
(G4Media) Cât de populară mai este monarhia în rândul tinerilor din Europa? Cum arată susținerea acestora pentru regi și regine în cele mai importante state care mai păstrează această formă de guvernământ
Regina Elisabeta a II-a, Regele Charles și diferența pe care au produs-o ultimii 70 de ani în educație – Studiu de caz “regal”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Bugetul Cercetării scade ca procent din PIB în 2024, în pofida unei creșteri simbolice în valoare nominală. La începutul anului, fostul premier Ciucă, președinte PNL, vorbea de 1% din PIB pentru Cercetare, ministrul PSD Bogdan Ivan s-a declarat, apoi, „realist”

Bugetul alocat pentru cercetare fundamentală și cercetare-dezvoltare pentru 2024, sub umbrela Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării (MCID) urmează să crească în valoare nominală cu 0,13% față de 2023, potrivit proiectului…
Vezi articolul

Trei colegii din Brașov îi încurajează să plece pe elevii de gimnaziu cu medii sub 8 la finalul fiecărui an. Inspectorul școlar: Sunt școli de masă, dar trebuie să ținem cont de istoricul și de rezultatele lor în competițiile școlare

Trei colegii din Brașov au stabilit în regulamentele școlare că elevii de gimnaziu care nu obțin la finalul fiecărui an media de minimum 8 sunt dați afară din școală, scrie…
Vezi articolul

DOCUMENT Elevii care învață online, sau părinții lor, din școlile aflate în scenariul 3, chemați la școală ca să ia cornul și laptele pentru zilele în care au stat acasă. În schimb, cei din scenariul 2 vor primi produsele când revin la școală

Elevii care învață online, sau părinții lor, din școlile aflate în scenariul 3, sunt chemați la școală ca să ia cornul și laptele pentru zilele în care au stat acasă,…
Vezi articolul

Burse de studiu pentru elevii români din Ucraina și sprijin financiar pentru profesorii care predau limba română, de 2.000 de lei / Termenul pentru transmiterea documentelor de către asociațiile prin intermediul cărora se vor acorda bursele este 13 octombrie 2023

Departamentul pentru Românii de Pretutindeni a anunțat deschiderea procesului de selecție a partenerilor prin intermediul cărora se vor acorda burse de studiu elevilor etnicilor români cu domiciliul în Ucraina, sprijin…
Vezi articolul