“Dacă bolnavii intră în spital având un test PCR, nu văd de ce am face o diferențiere” în cazul studenților – ministrul Educației, despre cazul UMF Iași / Liga Studenților din Iași: ce face universitatea e “o ingerință total extralegală”

Sursa: Facebook - UMF Grigore T. Popa

“Nu este îngrădit niciun drept” în cazul deciziei Universității de Medicină și Farmacie Grigore T. Popa din Iași, de a permite participarea în format fizic la examene doar pentru studenții cu test PCR negativ efectuat recent sau pentru cei cu adeverință că au fost infectați de virus, a spus vineri, în conferință de presă, ministrul Educației Sorin Cîmpeanu. El a arătat că “dacă bolnavii intră în spital având un test PCR, nu văd de ce am face o diferențiere și am primi studenții de la medicină în spitale fără test PCR”. Declarațiile ministrului vin în aceeași zi în care Liga Studenților Iași a susținut că decizia UMF este o “ingerință total extralegală” care “creează un precedent foarte periculos”.

După primele reacții, ministrul Educației a revenit, în cadrul briefing-ului de presă de joi după-amiază, cu precizări în care explică măsurile instituției de învățământ din Iași și de ce ministerul nu are cum să intervină în problemă.

Ministrul Sorin Cîmpeanu, despre deciziile conducerii UMF Grigore T. Popa:

Tot joi, reprezentanţii Ligii Studenţilor din Iaşi au anunţat că au lansat o scrisoare deschisă prin care cer suspendarea deciziei Consiliului de Administraţie a Universităţii de Medicină şi Farmacie „Gr. T. Popa” privind accesul studenţilor în sălile de examen doar în baza testelor sau vaccinurilor împotriva COVID-19, transmite Agerpres, citată de G4Media.ro.

Potrivit organizației, “Dorim să depunem o acţiune de suspendare a hotărârii Consiliului de Administraţie, pentru că în momentul de faţă UMF Iaşi se află într-un exces de putere, neexistând bază legală prin care să oblige studenţii şi cadrele didactice să participe la sesiunea de examene exclusiv pe baza testelor sau certificatului de vaccinare. O astfel de ingerinţă este total extra legală, creează un precedent foarte periculos pentru tot sistemul public de învăţământ din România. Trebuie să facem pe toate căile posibile astfel încât să îi ajutăm pe studenţii din UMF să aibă mai mult curaj. Au existat foarte multe presiuni asupra lor în ceea ce priveşte această chestiune.” – Detalii

Sursa foto: Facebook – UMF Grigore T. Popa

Exit mobile version