Dacă diriginții nu sunt anunțați de părinți că nu vin copiii la orele de pregătire, înseamnă că elevul va fi prezent fizic la ore, spune secretarul de stat pentru învățământ preuniversitar

Orele de pregătire

Orele de pregătire FOTO: captura PROTV

Dacă diriginții nu sunt anunțați de părinți că nu vin copiii la orele de pregătire, înseamnă că elevul va fi prezent fizic la ore, anunță Rodica-Luminița Barcari, secretarul de stat pentru învățământ preuniversitar din ministerul Educației, într-o declarație pentru PROTV. Aceasta a mai spus că obligația școlilor, prevăzută în ordinul comun al miniștrilor Educației și Sănătății de a trimite până pe data de 14 mai 2020 listele cu elevii și cadrele didactice care vor participa la pregătire și examenele naționale, înseamnă de fapt că directorii trimit listele cu toți elevii din anii terminali.

”Conducerea unităților de învățământ va furniza liste cu toți elevii din anii terminali”, a precizat Barcari.

Secretarul de stat a mai declarat că ”diriginții vor lua legătura cu părinții, dar doar în cazuri speciale părintele trebuie să comunice dacă elevul, mă rog, copilul său, poate sau nu participa. Cei care nu comunică și nu-și exprimă un astfel de acord înseamnă că acel elev va fi prezent fizic la orele de pregătire”.

În ordinul comun de organizare a activității în școli la deschiderea acestora pe 2 iunie, scrie că „participarea elevilor la activitățile de pregătire va fi decisă de părinții acestora după evaluarea încadrării în grupele de risc a elevilor sau membrilor familiilor acestora persoane care suferă de afecțiuni cronice sau persoane cu vârsta de peste 65 de ani”.

Barcari a mai anunțat că Ministerul Educației și Cercetării va asigura măști pentru toți elevii și pentru personalul din unitățile de învățământ.

FOTO: captura PROTV

Exit mobile version