Dacă diriginții nu sunt anunțați de părinți că nu vin copiii la orele de pregătire, înseamnă că elevul va fi prezent fizic la ore, spune secretarul de stat pentru învățământ preuniversitar

39.337 de vizualizări
FOTO: captura PROTV
Dacă diriginții nu sunt anunțați de părinți că nu vin copiii la orele de pregătire, înseamnă că elevul va fi prezent fizic la ore, anunță Rodica-Luminița Barcari, secretarul de stat pentru învățământ preuniversitar din ministerul Educației, într-o declarație pentru PROTV. Aceasta a mai spus că obligația școlilor, prevăzută în ordinul comun al miniștrilor Educației și Sănătății de a trimite până pe data de 14 mai 2020 listele cu elevii și cadrele didactice care vor participa la pregătire și examenele naționale, înseamnă de fapt că directorii trimit listele cu toți elevii din anii terminali.

”Conducerea unităților de învățământ va furniza liste cu toți elevii din anii terminali”, a precizat Barcari.

Secretarul de stat a mai declarat că ”diriginții vor lua legătura cu părinții, dar doar în cazuri speciale părintele trebuie să comunice dacă elevul, mă rog, copilul său, poate sau nu participa. Cei care nu comunică și nu-și exprimă un astfel de acord înseamnă că acel elev va fi prezent fizic la orele de pregătire”.

În ordinul comun de organizare a activității în școli la deschiderea acestora pe 2 iunie, scrie că „participarea elevilor la activitățile de pregătire va fi decisă de părinții acestora după evaluarea încadrării în grupele de risc a elevilor sau membrilor familiilor acestora persoane care suferă de afecțiuni cronice sau persoane cu vârsta de peste 65 de ani”.

Barcari a mai anunțat că Ministerul Educației și Cercetării va asigura măști pentru toți elevii și pentru personalul din unitățile de învățământ.

FOTO: captura PROTV

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI:RO76BTRLRONCRT0471641001

CONT EURO:RO26BTRLEURCRT0471641001

Deschis la BANCA TRANSILVANIA
Donează prin Patreon

Donează

5 comentarii
 1. Buna ziua,

  Indraznesc sa va intreb ce parere aveti despre proiectul legislativ conform caruia admiterea la clasele cu profil bilingv sa se faca in baza mediilor din gimnaziu?
  Oare cei care au invatat si au promovat cu peste 160 puncte examenele Cambridge, se pot compara cu cei care au obtinut o medie de 6-7 la limba engleza? Oare acesti copii cu medii de 6-7 in gimnaziu vor face fata exigentelor unui profil bilingv?
  Multumesc,
  Doar un parinte….

 2. Bună dimineața, stimați și dragi prieteni, părinți, cadre didactice.

  Sunt întru totul de acord cu tot ceea ce ați exprimat dumneavoastră AICI.

  Este absolut corect, adevărat, aceasta este realitatea.

  Semnat:

  English teacher

  Grad 1 diriginte,

  Paraipan Mirela Daniela

  Buzău Buzău

  Diriginte la clasa a 9 a I

  Colegiul Național Mihai Eminescu

  Buzău.

 3. Situatia in care se afla acum parintii, elevii si profesorii este subiect de lucrare de doctorat in psihologie si probabil pana la sfarsitul perioadei de examene de psihiatrie. Tot ce se vehiculeaza la nivel declarativ pare simplu si usor de pus…. pe hartie. Dar practic???
  Sunt scoli cu peste 200 de elevi de clasa VIII-a, cu elevi si profesori in diferite situatii, cu parinti care raman fara loc de munca. Indiferent de decizie vor fi elevi avantajati si elevi dezavantajati, vor fi intotdeauna victime colaterale, vor fi sume de bani bugetate, dar care nu se vor regasi in actiuni concrete realizate in timp real.
  Copiii au stiut din clasa a V-a ca media claselor 5-8 conteaza intr-un procent mai mare sau mai mic, la media de admitere la liceu. De ce nu se stabileste o ierarhizare in functie de aceasta medie a claselor 5-8 pentru admiterea la liceu?
  Probabilitatea ca un copil cu media peste 9.50 sa i-a o nota proasta la examen exista, dar e mica, asa cum si probabilitatea ca un copil cu media 7 sa ia 10 la evaluarea nationala este mica.
  De ce nu se face o analiza a stresului la care suntem supusi cu totii, si a cheltuielilor pe care tot noi le vom suporta, si sa eficientizeze toate aspectele?
  De ce trebuie ca totul sa fie complicat cand poate sa fie simplu ??? Ce se intamla cu acei copii care pot face febra in ziua examenului de la o infectie la o masea, sau de la stres? nu vor fi primiti in examen?
  Perioada 2-12 iunie poate fi periculoasa pentru copii, astfel incat sa fie sanatosi pana pe 12 iunie iar pe 15 sa faca febra. Cine isi asuma responsabilitatea imposibilitatii participarii la examen?
  Ar fi foarte mult de dezbatut la nivel pragmatic… dar ce pacat ca punem politica in prim plan si mai putin copiii….

 4. Dvs. ați predat vreodată la țară sau altundeva, sunt n cazuri în care părintele nu anunță nimic – asta nu înseamnă că elevul vine la pregătire.

  1. O sa trimita prin Apuseni cu semnale de fum de pe un varf de munte pe altul.:) Acolo masina de paine vine o data pe saptamana(daca poate veni, daca nu e infundat drumul, cu noroi sau inundat).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Daniel Funeriu, despre miza scăderii exigenței la BAC: Mafia politică a PSD susține de zeci de ani fabricile de diplome, care dădeau la schimb politrucilor posturi, doctorate plagiate și bani

Fostul ministru Daniel Funeriu explică miza scăderii exigenței de la Bacalaureat: “Mafia politică a pesede susține de zeci de ani fabricile de diplome universitare. Aceste dughene de diplome dădeau la…
Vezi articolul

VIDEO Un jandarm loveşte de mai multe ori un elev, cu pumnul şi palmele, într-un liceu din Giurgiu, în timpul probelor de la Bacalaureat. Jandarmeria se delimitează de atitudinea jandarmului violent

Un elev a fost bătut în clasă de un jandarm, potrivit imaginilor surprinse de camere de supraveghere din clasa unde s-a petrecut agresiunea, publicate de româniatv.net. În filmare se vede…
Vezi articolul

Probele pentru elevii secţiilor bilingve francofone pentru obținerea mențiunii speciale pe diploma de BAC se vor echivala. Ordin de ministru, publicat în Monitorul Oficial

Ministrul Educaţiei a emis un ordin privind organizarea şi desfăşurarea probelor specifice susţinute de elevii secţiilor bilingve francofone în vederea obţinerii menţiunii speciale “secţie bilingvă francofonă” pe diploma de Bacalaureat…
Vezi articolul

Subiecte greșite la simularea de Matematică la clasa a VIII-a, primite de copii din Bacău. Inspectoratul Școlar: Elevii au primit subiectele de anul trecut. Vor da o nouă simulare

Subiecte greșite au fost primite de elevii de clasa a VIII-a la simularea examenului de Matematică în comuna Răchitoasa din județul Bacău, anunță deputatul PNL Tudorița Lungu, citată de Agerpres. Oficialii…
Vezi articolul