Baremele și subiectele pentru Geografie și Economie – BAC 2023

46.368 de vizualizări
Ministerul Educației a publicat la ora 15:00 baremul de corectare și subiectele pentru a treia proba a examenului de Bacalaureat 2023, cea la alegere a profilului și a specializării. Candidații au avut de rezolvat variantele cu numărul 5.

Accesul candidaților în centrul de examen la probele scrise s-a făcut în intervalul 7:30 – 8:30Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de 3 ore pentru fiecare probă.

Rezultatele inițiale la probele scrise BAC 2023 se vor afișa pe 3 iulie, până la ora 12:00. Depunerea contestațiilor este în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00. Între 4 și 6 iulie are loc rezolvarea contestațiilor, iar pe 7 iulie afișarea rezultatelor finale, conform calendarului de BAC 2023.

Barem Geografie:

Subiect Geografie

Barem Economie

Subiect Economie


6 comments
  1. Este corect baremul la Economie , subiectul 2 : pentru “Z”, al 3 lea agent economic face ,imprumut pt 2 ani .In acest caz se foloseste formula dobanzii compuse.Dobanda va fi de 2100 u.m.

  2. Bună ziua. Pentru subiectul III , secţiunea 1 B , punctul 1, “ecartul” ȋntre zecile de milioane era de 2,5 milioane (atât reprezenta fiecare “liniuţă secundară”). Se poate observa că ȋn cazul Ţărilor de Jos, colana graficului “atinge” “linia” corespunzătoare pentru 17,5 milioane locuitori. Ȋn cazul Belgiei, valorile se ȋncadrează ȋntre 10 000 000 şi 12 500 000 locuitori dar…se poate observa că valoarea este cam la jumătatea cifrelor menţionate anterior (şi, pentru situaţii de acest gen, ȋntotdeauna am recomandat elevilor să aibă cu ei şi o riglă gradată , la examen). Deci : aproximativ 11 250 000 pentru Belgia. Ca atare, diferenţa este de cca. 6 250 000 locuitori (cel puţin din ceea ce ţine de vizibilitatea /claritatea graficului şi a liniilor coloanelor.

  3. Buna ziua! As dori sa se reevalueze barem de corectare pentru proba Economie . La subiectul 2 , apare ca dobânda ar fi 750,1000 și 2100 , ceea ce e imposibil pentru a 3a suma . Neputând sa iasă 2100 , din ceea ce am calculat prin înlocuirea simpla a unor numere din tabel , ar iesi 2000, ceea ce modifica și rezultatul pentru suma restituita fiind într-un final 12000 , nu 12100. Mulțumesc!

  4. buna ziua! as dori sa se reevalueze baremul la exercițiul 1 B de la subiectul 3! valorile sunt cuprinse între 5 milioane și 6 milioane 500 de locuitori. dacă facem media, pentru o liniuțe ar trebui sa fie 2,5 milioane de locuitori ceea ce ar însemna că 18 milioane-5 milioane = 13 milioane locuitori la Belgia.. eu am calculat 18 milioane Tarile de Jos- 11 milioane Belgia, răspunsul fiind 7 milioane de locuitori! chiar as dori un răspuns pertinent din partea dumneavoastră!

    1. Bună ziua. Pentru subiectul III , secţiunea 1 B , punctul 1, “ecartul” ȋntre zecile de milioane era de 2,5 milioane (atât reprezenta fiecare “liniuţă secundară”). Se poate observa că ȋn cazul Ţărilor de Jos, colana graficului “atinge” “linia” corespunzătoare pentru 17,5 milioane locuitori. Ȋn cazul Belgiei, valorile se ȋncadrează ȋntre 10 000 000 şi 12 500 000 locuitori dar…se poate observa că valoarea este cam la jumătatea cifrelor menţionate anterior (şi, pentru situaţii de acest gen, ȋntotdeauna am recomandat elevilor să aibă cu ei şi o riglă gradată , la examen). Deci : aproximativ 11 250 000 pentru Belgia. Ca atare, diferenţa este de cca. 6 250 000 locuitori (cel puţin din ceea ce ţine de vizibilitatea /claritatea graficului şi a liniilor coloanelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Asociația Elevilor din Constanța critică “incapacitatea și dezinteresul” ministrului Ligia Deca, în asigurarea unui sistem educaţional “funcţional şi calitativ”, după rezultatele PISA 2022 / Elevii îi solicită demisia

Asociația Elevilor din Constanța (AEC) solicită ministrului Ligia Deca demisia de onoare “în urma dovedirii incapacităţii şi dezinteresului în asigurarea unui sistem educaţional funcţional şi calitativ”. Într-un comunicat de presă,…
Vezi articolul

BREAKING Decizia închiderii școlilor din Afumați „este o încălcare flagrantă a ordinului comun al miniștrilor Educației și Sănătății”, spune ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu: Le transmit să remedieze în cel mai scurt timp situația în interesul elevilor

Decizia Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Ilfov este o încălcare flagrantă a ordinului comun al miniștrilor Educației și Sănătății, a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, pentru Edupedu.ro. Acesta a…
Vezi articolul

Programe de educație financiară pentru profesori, abordarea în școală a noțiunilor de educație financiară, „săptămâna educației financiare” în grădinițe și curs opțional pentru studenți – propuneri din Strategia Națională de Educație Financiară pusă din nou în dezbatere publică, la un an și jumătate de la prima încercare

Ministerul Educației a repus în dezbatere publică Strategia Națională de Educație Financiară 2023-2030, care cuprinde dezvoltarea unor programe de tipul „Săptămâna educației financiare” în grădinițe, includerea şi/sau dezvoltarea unor elemente…
Vezi articolul