Baremele și subiectele pentru Geografie și Economie – BAC 2023

46.576 de vizualizări
Ministerul Educației a publicat la ora 15:00 baremul de corectare și subiectele pentru a treia proba a examenului de Bacalaureat 2023, cea la alegere a profilului și a specializării. Candidații au avut de rezolvat variantele cu numărul 5.

Accesul candidaților în centrul de examen la probele scrise s-a făcut în intervalul 7:30 – 8:30Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de 3 ore pentru fiecare probă.

Rezultatele inițiale la probele scrise BAC 2023 se vor afișa pe 3 iulie, până la ora 12:00. Depunerea contestațiilor este în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00. Între 4 și 6 iulie are loc rezolvarea contestațiilor, iar pe 7 iulie afișarea rezultatelor finale, conform calendarului de BAC 2023.

Barem Geografie:

Subiect Geografie

Barem Economie

Subiect Economie


6 comments
  1. Este corect baremul la Economie , subiectul 2 : pentru “Z”, al 3 lea agent economic face ,imprumut pt 2 ani .In acest caz se foloseste formula dobanzii compuse.Dobanda va fi de 2100 u.m.

  2. Bună ziua. Pentru subiectul III , secţiunea 1 B , punctul 1, “ecartul” ȋntre zecile de milioane era de 2,5 milioane (atât reprezenta fiecare “liniuţă secundară”). Se poate observa că ȋn cazul Ţărilor de Jos, colana graficului “atinge” “linia” corespunzătoare pentru 17,5 milioane locuitori. Ȋn cazul Belgiei, valorile se ȋncadrează ȋntre 10 000 000 şi 12 500 000 locuitori dar…se poate observa că valoarea este cam la jumătatea cifrelor menţionate anterior (şi, pentru situaţii de acest gen, ȋntotdeauna am recomandat elevilor să aibă cu ei şi o riglă gradată , la examen). Deci : aproximativ 11 250 000 pentru Belgia. Ca atare, diferenţa este de cca. 6 250 000 locuitori (cel puţin din ceea ce ţine de vizibilitatea /claritatea graficului şi a liniilor coloanelor.

  3. Buna ziua! As dori sa se reevalueze barem de corectare pentru proba Economie . La subiectul 2 , apare ca dobânda ar fi 750,1000 și 2100 , ceea ce e imposibil pentru a 3a suma . Neputând sa iasă 2100 , din ceea ce am calculat prin înlocuirea simpla a unor numere din tabel , ar iesi 2000, ceea ce modifica și rezultatul pentru suma restituita fiind într-un final 12000 , nu 12100. Mulțumesc!

  4. buna ziua! as dori sa se reevalueze baremul la exercițiul 1 B de la subiectul 3! valorile sunt cuprinse între 5 milioane și 6 milioane 500 de locuitori. dacă facem media, pentru o liniuțe ar trebui sa fie 2,5 milioane de locuitori ceea ce ar însemna că 18 milioane-5 milioane = 13 milioane locuitori la Belgia.. eu am calculat 18 milioane Tarile de Jos- 11 milioane Belgia, răspunsul fiind 7 milioane de locuitori! chiar as dori un răspuns pertinent din partea dumneavoastră!

    1. Bună ziua. Pentru subiectul III , secţiunea 1 B , punctul 1, “ecartul” ȋntre zecile de milioane era de 2,5 milioane (atât reprezenta fiecare “liniuţă secundară”). Se poate observa că ȋn cazul Ţărilor de Jos, colana graficului “atinge” “linia” corespunzătoare pentru 17,5 milioane locuitori. Ȋn cazul Belgiei, valorile se ȋncadrează ȋntre 10 000 000 şi 12 500 000 locuitori dar…se poate observa că valoarea este cam la jumătatea cifrelor menţionate anterior (şi, pentru situaţii de acest gen, ȋntotdeauna am recomandat elevilor să aibă cu ei şi o riglă gradată , la examen). Deci : aproximativ 11 250 000 pentru Belgia. Ca atare, diferenţa este de cca. 6 250 000 locuitori (cel puţin din ceea ce ţine de vizibilitatea /claritatea graficului şi a liniilor coloanelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ce pot solicita de la școli părinții elevilor care învață în clădiri vechi, pentru a afla dacă sunt în siguranță copiii lor – sfaturi de la Federația Părinților și Aparținătorilor Legali și cinci asociații ale elevilor / Organizațiile condamnă „indolența repetată“ a autorităților după cazul Odorheiu Secuiesc

Federația Părinților și Aparținătorilor Legali (FEPAL) și Asociațiile Elevilor din Constanța, Timișoara, București și Ilfov, Vâlcea, Maramureș „condamnă ferm autoritățile publice locale și centrale pentru indolența repetată și și lipsa…
Vezi articolul

De anul școlar viitor, la liceul Universității „Alexandru Ioan Cuza din Iași” vor fi două clase cu profil pedagogic, potrivit rectorului Tudorel Toader. Urmează să fie depusă documentația necesară la ARACIP

Liceul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași urmează să înființeze două clase cu profil pedagogic, după cum a declarat pentru Edupedu.ro Tudorel Toader, rectorul instituției de învățământ: „În şedinţa Senatului…
Vezi articolul
Scădere dramatică a numărului copiilor de grădiniță

After school-urile în școală, pe banii părinților, cu profesorii de la clasă, legalizate de noua lege adoptată de Senat. Pentru cadre didactice din alte școli e necesar acordul Consiliului de Administrație

Programele de tip after-school sunt oficializate inclusiv prin implicarea financiară și organizatorică a părinților, acolo unde „statul, consiliile judeţene sau consiliile locale nu finanţează programul ‘Şcoala după şcoală’”, potrivit noii…
Vezi articolul
meditații în perioada în care școlile au fost închise

Costul standard per elev pentru creșterile salariale se majorează cu 13,5% în 2020, cea mai mică creștere din ultimii 4 ani. Costul pentru pregătirea profesorilor, evaluări și dotări crește cu doar 17 lei și e de 15 ori mai mic – proiect

Costul standard per elev va fi 6.111 lei în anul 2020, potrivit unui proiect de hotărâre de guvern pus în dezbatere de Ministerul Educației. Suma reprezintă majorarea costului din anul…
Vezi articolul