Daniel David, către partidele parlamentare: fără investiții în inovație și cercetare, “vom irosi iar resursele naționale și europene” și vom deveni “o colonie științifică/tehnologică”

schimbarea stilului de viață în perioada epidemiei

Foto: captură - EBS Radio

“Investițiile țării trebuie făcute înțelept, susținând în paralel inovația și motorul generator al acesteia – cercetarea avansată exploratorie și resursa umană. Altfel, vom irosi iar resursele naționale și europene pe demersuri inovative “de tip Lăstun” (…), devenind o colonie științifică/tehnologică”, afirmă rectorul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, Daniel David. Acesta a lansat, luni, un “îndemn la analiza atentă a componentei academice din programele partidelor politice pentru alegerile parlamentare din decembrie 2020, care vor fi definitivate și anunțate în aceste zile”.

Daniel David, citat într-un comunicat de presă:

Comunicatul arată că rectorul UBB a ”arătat în diverse analize naționale și internaționale că dacă nu normalizăm în țară mediul academic – învățământul superior și cercetarea -, nu putem spera la o dezvoltare rapidă și sănătoasă a țării. Aceasta pentru că, indiferent ce strategii inteligente facem în diverse domenii, specialiștii sunt formați în mediul academic, iar dacă nu-i formăm adecvat, nu vor putea dezvolta modern domeniile pe care le reprezintă. De asemenea, în mediul academic se formează profesorii care ne educă copiii; dacă nu-i formăm bine, copiii vor fi prost educați. Așadar, mediul academic reprezintă nucleul generativ al modernizării țării sau nucleul care ne condamnă prezentul (mediul socio-economic) și viitorul (generațiile pregătite în preuniversitar) la înapoiere. (…)”

Exit mobile version