Daniel Funeriu: De azi, Ponta e oficial un hoț. Firesc ar fi ca toate partidele să îi ceară demisia din Parlament

Foto: Facebook.com / Daniel Funeriu

“De azi, Ponta e oficial un hoț. Să nu uităm cum Ponta, din postura de premier, a schimbat componența tuturor comisiilor ministerului educației pentru a scăpa. Un asemenea personaj nu mai trebuie să aibă niciodată o funcție publică”, a declarat pentru Edupedu.ro fostul ministru al Educației, Daniel Funeriu.

Amintim că Victor Ponta a pierdut ieri definitiv la Înalta Curte de Casație și Justiție procesul cu Ministerul Educației. Acesta este procesul prin care Ponta a contestat ordinul emis de ministrul Mircea Dumitru prin care acesta îi retrăgea, în 2016, titlul de doctor.

Contactat de Edupedu.ro, Daniel Funeriu a afirmat: “Firesc ar fi ca toate partidele să îi ceară demisia din Parlament. Cele care nu o fac sunt părtaşe la frauda intelectuală“.

Amintim că legea Miclea-Funeriu aplicată în 2011, în mandatul de ministru deținut de Funeriu, a făcut posibilă reformarea comisiilor de etică și analiza plagiatelor din doctorate și lucrări științifice.

Consiliul Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU), condus de Marius Andruh, a fost prima instituție care a constatat oficial plagiatul în teza de doctorat a lui Victor Ponta. Instituția a fost desființată de ministrul interimar al Educației de la acea vreme, Liviu Pop, chiar pe 29 iunie 2012 – ziua în care Marius Andruh a anunțat că la Ponta este vorba despre plagiatul de tip copy-paste.

Citește și:

 

Exit mobile version