Daniel Funeriu: Președintele și partidul său trebuie opriți din comiterea unui suicid național prin demolarea educației

Daniel Funeriu

Daniel Funeriu / Foto: Facebook.com

Încă din 2010 spun că nu se poate face educație fără exigență și autoritatea intelectuală, morală și comportamentală a magistrului, a profesorului. De ani buni insist pe nevoia de întărire a autorității magistrului, autoritate care trebuie să izvorască din excelența sa, nu autoritatea „cu liniarul peste degete”.

De 9 ani avem un președinte și 12 miniștri. Niciunul nu a pronunțat, vreodată, cuvântul „autoritate”. Ineptul Iohannis și liotă sa de miniștri ne-au promis „școli verzi”, „școli relevante” și alte abureli conțopiste.

Ineptul președinte-bibelou ne-a promis o „Românie Educată”.

Ne-a livrat, în 9 ani:

Acum, în ultimele sale zvârcoliri prezidențiale, el și epava de partid numită PNL, au ambâțul mediocrului care vrea să stea la masă cu deșteptul. Au ambiția de a-și adăuga numele alături de oamenii deștepți care au legiferat educația din România, au ambâțul de a ne ferici cu o lege a educației atât de inadecvată, atât de tâmpă în concept și realizare, încât fețele bovine care o susțin nu reușesc nici măcar să ne smulgă un zâmbet amar.

Oameni buni: oprirea acestui președinte inept, oprirea epavelor intelectuale care vor să legifereze educația generațiilor viitoare, oprirea spiralei decăderii intelectuale și morale în care figurile astea triste vor să-i închidă pe copiii voștri devine unicul plan de țară valabil azi. Miza justiției apărate în stradă, miza acelui 10 august au fost minuscule față de miza opririi acestui președinte și a partidului său zombat din comiterea unui suicid național prin demolarea educației la care, cu metodă și sistem, s-au înhămat.

__________

Despre autor:

Daniel Funeriu a fost ministru al Educației în 2009-2012, perioadă în care a implementat o nouă lege a educației, bazată pe Raportul Comisiei Prezidenţiale pentru educaţie condus de Mircea Miclea (Legea educației nr. 1/2011, în vigoare și în prezent, dar modificată masiv de toate partidele care s-au succedat la putere). A fost consilier prezidențial în domeniul educație și europarlamentar. În prezent, face parte din corpul de experți al Comisiei Europene care asistă Guvernul Republicii Moldova în eforturile de a implementa Acordul de Asociere UE – Republica Moldova. Chimist cu doctoratul obținut la Universitatea din Strasbourg sub îndrumarea laureatului Nobel Jean-Marie Lehn, Daniel Funeriu a fost cercetător în Japonia și SUA, înainte de a reveni în țară.

Exit mobile version