De ce nu au copiii din Constanța acces în curțile școlilor, deși ar trebui să fie deschise chiar și în vacanță – VIDEO/FOTO

Foto: G4Media.ro

Din luna ianuarie, legislația națională cere ca spațiile exterioare de sport ale școlilor de stat să poată fi folosite de toți copiii chiar și după orele de curs și în vacanță. Lucrurile arată cu totul diferit în realitate. Reporterii G4Media au fost la mai multe școli și licee din București și din Constanța, pentru a vedea în ce măsură este respectată legea, după ce toate instituțiile de învățământ din țară au primit câteva luni pentru a se conforma.

Conform legii, atât copiii cât și tinerii de peste 18 ani înscriși la liceu sau la o școală profesională au dreptul la acces gratuit în curțile oricărei școli, iar unitățile de învățământ au primit un termen de 120 de zile pentru a introduce regulamente de funcționare cu prevederile necesare, precum și un orar de acces care să includă și timpul după orele de program, zilele libere și vacanțele școlare.

Vezi aici care este situația în cele 6 sectoare din București – FOTOREPORTAJ.

Printre instituțiile vizitate în Constanța de G4Media/ENTR se numără școlile 43, 3, 28, 29 și 39 și liceele ”Mircea cel Bătrân”, ”Decebal”, ”Mihai Eminescu”, ”Traian” și „Ovidius”.

La liceele ”Traian” și ”Decebal” erau porțile deschise, dar nu pentru copii, ci pentru muncitori. Instituțiile se află în renovare, iar curțile lor sportive sunt folosite ca spații de depozitare ale molozului și materialului de construcții. Astfel, cel puțin pentru moment, ele sunt practic imposibil de folosit pentru copii. 

Citește articolul complet pe G4Media.ro.
Exit mobile version