Dezbatere electorală la Universitatea din București, Preda vs. Preda, luni de la 18 la Rectorat

Foto: © Pawel Szczepanski | Dreamstime.com

Dezbaterea între cei doi candidați la funcția de Rector al Universității din București, Marian Preda și Cristian Preda, are loc luni, 4 decembrie 2023, începând cu ora 18:00, în Amfiteatrul Mihăilescu, sediul Rectoratului UB (Șoseaua Panduri nr. 90), anunță instituția.

Candidații la funcția de Rector al Universității din București pentru mandatul 2023-2028 sunt:

  1. Prof. univ. dr. Marian Preda
  2. Prof. univ. dr. Cristian Preda

Dosarele de candidatură ale celor doi candidați pot fi consultate pe site-ul universității.

Întâlnirea va fi moderată de președintele Senatului UB, conf. univ. dr. Claudiu-Paul Buglea, care va anunța regulile și va gestiona timpul de răspuns, potrivit comunicatului.

Dezbaterea se va desfăşura după următorul format:

  1. Fiecare candidat va prezenta timp de 10 minute programul său electoral.
  2. Vor urma trei serii de întrebări adresate de fiecare candidat celuilalt, la care se va răspunde în maximum două minute pentru fiecare întrebare.
  3. Apoi se vor trage la sorți din urne întrebările participanților. Vor putea să formuleze întrebări doar membrii corpului de electori. Fiecare persoană poate depune câte o singură întrebare pentru fiecare candidat și o întrebare comună.
  4. La aceste întrebări se va răspunde în ordinea extragerii, fiecare candidat răspunzând timp de maximum cinci minute la fiecare întrebare.
  5. La final, fiecare candidat, pe rând, în ordinea inversă celei de la începutul dezbaterii, va adresa un mesaj de trei minute, către alegători.

Evenimentul va fi transmis live pe pagina de Facebook a Universităţii din Bucureşti.

Potrivit calendarului, alegerile pentru desemnarea noului rector al UB pentru mandatul 2023-2028 vor avea loc pe 6 decembrie 2023.

Toate cadrele didactice și de cercetare titulare din cadrul Universității, alături de toți reprezentanții studenților în Senatul UB și în Consiliile facultăților, au drept de vot. Votul este universal, direct și secret.

Foto: Pawel Szczepanski | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.

Exit mobile version