Dezbatere electorală la Universitatea din București, Preda vs. Preda, luni de la 18 la Rectorat

258 de vizualizări
Foto: © Pawel Szczepanski | Dreamstime.com
Dezbaterea între cei doi candidați la funcția de Rector al Universității din București, Marian Preda și Cristian Preda, are loc luni, 4 decembrie 2023, începând cu ora 18:00, în Amfiteatrul Mihăilescu, sediul Rectoratului UB (Șoseaua Panduri nr. 90), anunță instituția.

Candidații la funcția de Rector al Universității din București pentru mandatul 2023-2028 sunt:

  1. Prof. univ. dr. Marian Preda
  2. Prof. univ. dr. Cristian Preda

Dosarele de candidatură ale celor doi candidați pot fi consultate pe site-ul universității.

Întâlnirea va fi moderată de președintele Senatului UB, conf. univ. dr. Claudiu-Paul Buglea, care va anunța regulile și va gestiona timpul de răspuns, potrivit comunicatului.

Dezbaterea se va desfăşura după următorul format:

  1. Fiecare candidat va prezenta timp de 10 minute programul său electoral.
  2. Vor urma trei serii de întrebări adresate de fiecare candidat celuilalt, la care se va răspunde în maximum două minute pentru fiecare întrebare.
  3. Apoi se vor trage la sorți din urne întrebările participanților. Vor putea să formuleze întrebări doar membrii corpului de electori. Fiecare persoană poate depune câte o singură întrebare pentru fiecare candidat și o întrebare comună.
  4. La aceste întrebări se va răspunde în ordinea extragerii, fiecare candidat răspunzând timp de maximum cinci minute la fiecare întrebare.
  5. La final, fiecare candidat, pe rând, în ordinea inversă celei de la începutul dezbaterii, va adresa un mesaj de trei minute, către alegători.

Evenimentul va fi transmis live pe pagina de Facebook a Universităţii din Bucureşti.

Potrivit calendarului, alegerile pentru desemnarea noului rector al UB pentru mandatul 2023-2028 vor avea loc pe 6 decembrie 2023.

Toate cadrele didactice și de cercetare titulare din cadrul Universității, alături de toți reprezentanții studenților în Senatul UB și în Consiliile facultăților, au drept de vot. Votul este universal, direct și secret.

Foto: Pawel Szczepanski | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.


3 comments
    1. Doresc ca noul rector al Universitati din Bucuresti sa se intereseze f serios și de condițiile de munca pe care le au muncitorii din Universitate din București. Menționez ca sunt muncitor al universitati în funcția de fochist, iar condițiile în unele centrale termice sint precare. Unele cazane sunt vechi nu funcționează la parametrii normali, nu avem salopete scule sa ne desfășurat activitate în universitate. Dorim sa fim ascultați sa ni se creeze condițiile de muncă sa ni se mărească tichetele de masa, dorim sa avem un reprezentant f bun si vocal, care sa ne reprezinte și sa ne rezolve problemele cu care ne confruntam la locul de muncă. Dorim ca toți muncitorii sa-si exerciteze fiecare meseria lui profesionala, sa nu mai fim obligati sa prestam, alte munci de necalificați sau de încărcători sau descărcați cum am facut-o timp de 4-5 ani în universitate.
      Domnule Rector Dorim sa fim ascultați sa ni se rezolve toate problemele de serviciu și condițiile de munca etc.
      Dorim sa ni se plătească acel 30% dacă lucram sau facem și alte .munci în afara meserie profesionale. Dorim sa nu mai fim obligati sa facem alte munci dacă nu suntem platit cu 30% .
      Dorim sa fie schimbat liderul de și decât pe care îl avem, ptr ca acesta nu face nimic ptr angajații universitati și își bate joc de noi.
      Sunt multe probleme și nereguli la fiecare loc de munca în universitatea din București.

      1. Mergeti la el si nu plecati de la usa pana nu va primeste, desi el are obiceiul sa-i primeasca doar pe cei care-l lingusesc.
        Daca nu va primeste, chemati presa!
        Poate scapa UB de omul asta, totusi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ministrul Sorin Cîmpeanu a fost ales pentru a doua oară președinte al Agenției Universitare a Francofoniei. Le-a spus delegațiilor prezente la adunarea generală AUF că proiectul „România Educată” poate fi preluat și de alte țări francofone

Ministrul Sorin Cîmpeanu a fost ales președinte al organizației academice internaționale Agenția Universitară a Francofoniei, potrivit unui comunicat de presă dat de Ministerul Educației. Cîmpeanu este, astfel, la al doilea…
Vezi articolul

Păstrarea CNATDCU, în proiectul legii Educației, doar ca instanță de apel în cazurile de plagiat semnalate la doctorate și eliminarea posibilității de renunțare voluntară la titlul de doctor – propunerile făcute ministrului Ligia Deca de cele mai mari universități din România, reunite în Consorțiul Universitaria

Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU) să nu fie desființat prin proiectul legii învățământului superior, asta cer cele mai mari universități din România reunite în…
Vezi articolul

Desființarea CNATDCU este o tentativă de mușamalizare a oricărei fraude. Este aberant mecanismul care trimite o decizie de plagiat dată de experții Consiliului la decizia justiției – declară matematicianul Vasile Brînzănescu, membru în conducerea instituției-cheie în soluționarea plagiatelor

Propunerea de desființare a CNATDCU și de transferare către universități și justiție a rolului de soluționare a plagiatelor din doctorate “este o tentativă de mușamalizare a oricărei încercări de fraudă”,…
Vezi articolul

Dragoș Anastasiu – Eurolines, Camelia Ene – Mol România, Omer Tetik – Banca Transilvania și alți directori de companii, într-un nou “Consiliu Consultativ Strategic” al rectorului Universității Babeș-Bolyai

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj Napoca a desemnat, joi, un “Consiliu Consultativ Strategic” al Rectorului, ce are rolul să ofere consiliere pentru acțiunile instituției de învățământ superior în zona socio-economică, anunță,…
Vezi articolul