Diferențe majore între numărul cazurilor de infectare în școli anunțat de Ministerul Educației și cel de la Direcția de Sănătate Publică București. Ministrul Cîmpeanu: Este posibil să avem cazuri de elevi infectați care nu anunță la școală

Foto: © Boris Djuranovic | Dreamstime.com

Ministerul Educației a anunțat luni, 15 martie, că în săptămâna anterioară, numărul cazurilor de infectare a fost de 181 în rândul elevilor, în timp de pentru aceeași perioadă Direcția de Sănătate Publică București raportează că au fost înregistrate 323 de cazuri de elevi infectați doar în Capitală.

Ministerul Educației a anunțat luni, 15 martie, că în perioada 8 – 15 martie 2021, în unitățile de învățământ preuniversitar, situația epidemiologică este următoarea:

Direcția de Sănătate Publică București publică zilnic situația cazurilor de infectare din școli. Astfel, potrivit centralizării, situația a fost următoarea:

În total sunt 323 de elevi infectați în Capitală în perioada 8-15 martie 2021.

Întrebat de unde vine această diferență, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a declarat:

„Nu cunosc. Mă îndoiesc. Mă îndoiesc pentru că este posibilitatea să aibă altă perioadă de raportare. Insist că raportările Ministerul Educației nu sunt greșite pentru că sunt raportate de fiecare școală către inspectorat, iar apoi către minister prin Sistemul Informatic Integrat al Învățământului din România. Și mizez pe responsabilitatea fiecărui director de școală care raportează în mod corect. Sunt 17.000 de școli în România și ele centralizează datele în acest sistem.

Pe deoparte poate fi o perioadă de raportare asemănătoare, dar nu exact aceeași, pe de altă parte este într-adevăr posibil să avem cazuri de elevi infectați care nu anunță la școală că lipsesc din această cauză, că sunt infectați, și atunci școala nu are de unde să unde să știe de ei și poate să știe DSP-ul. Poate fi și aceasta o explicație, dar oricum 181, 241, sunt 3 milioane de elevi în România, nu sunt diferențe îngrijorătoare”, a declarat Cîmpeanu.

Foto: © Boris Djuranovic | Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care site-ul Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.

Exit mobile version