Directoarea colegiului național din Hunedoara unde PNL a organizat un eveniment politic, lucru interzis de lege, a fost demisă

Evenimentul TNL Hunedoara la Colegiul Național Iancu de Hunedoara / Foto: Facebook - TNL Municipiul Hunedoara

Adela-Ioana Mateș, directoarea Colegiului Național “Iancu de Hunedoara” din municipiul Hunedoara, a fost înlăturată din funcție în urma situației produse la începutul lunii, când liceul a găzduit un eveniment politic, lucru interzis prin lege, după cum a spus pentru Edupedu.ro inspectorul școlar general Maria Ștefănie. “A încetat contractul de management, începând de astăzi”, a precizat șefa ISJ.

Motivul deciziei a fost “acțiunea care s-a desfășurat pe 1 octombrie” în cadrul liceului, a spus șefa ISJ Hunedoara, care a transmis, totodată, o comunicare ce prezintă neregulile constatate în urma verificărilor făcute la Colegiu.

Edupedu.ro a scris, vineri, că liceul hunedorean condus de Adela-Ioana Mateș a fost folosit, la începutul acestei luni, de Partidul Național Liberal, prin mișcarea sa de tineret, pentru propagandă de partid, deși legislația interzice astfel de acțiuni în unitățile de învățământ. Sub pretextul unui concurs de tenis de masă, Tineretul Național Liberal a afișat la acel eveniment ample materiale de promovare politică, iar organizația s-a mândrit, pe Facebook, cu prezența la acea acțiune a liderilor locali de partid.

ISJ Hunedoara a emis, marți, un punct de vedere în urma verificărilor pe care le-a efectuat la CN “Iancu de Hunedoara”, în urma unei solicitări depuse de filiala locală a USR. În urma verificărilor, a constatat: 

Informarea transmisă de ISJ:

Citește și:
PNL se mândrește cu un eveniment politic într-un colegiu național din Hunedoara, mascat sub aparența unui turneu sportiv și “aprobat” de conducerea liceului, deși activitățile politice în școli sunt interzise prin lege
Exit mobile version