Discuții despre bullying, anxietate, depresie, sănătate reproductivă și contracepție într-un podcast pentru adolescenți

Foto: Talk For Youth

Bullying-ul, anxietatea, depresia, sănătatea reproductivă și contracepția sunt temele abordate într-un podcast pentru adolescenți, lansat luna trecută. Podcastul cuprinde o serie de 24 de episoade ce sunt dedicate tinerilor cu vârsta cuprinsă între 16 și 20 de ani, potrivit hotnews.ro.

Conform Societății de Educație Contraceptivă și Sexuală (SECS), în podcastul Talk For Youth, Ana și Luca sunt două personaje fictive ce discută despre toate aceste aspecte care le pot influența viața adolescenților și relațiile cu ceilalți: bullying-ul, consumul de droguri, egalitatea de gen, orientarea sexuală, consimțământul, body shaming-ul, anxietatea, depresia și normele de gen sunt doar câteva din temele abordate.

Cele 24 de episoade vor apărea săptămânal. Primul episod a fost publicat pe 30 iunie, pe aplicațiile de podcast și Youtube.

Primul episod a fost despre “Bullying și body shaming”. Bullying-ul implică orice comportament care are ca scop intimidarea, rănirea sau afectarea fizică sau psihologică a unei persoane, mai ales când acest comportament este sistematic și repetitiv, după cum este precizat pe site-ul SECS. Astfel, ascultătorii află de la Luca și Ana mai multe despre acest fenomen.

A fost lansat primul episod.

Lista cu episoadele:

1. Bullying și body shaming
2. Alimentație și tulburări de nutriție
3. Anxietate și depresie
4. Consumul de droguri
5. Mituri și realități despre violență
6. Consimțământul
7. Abuzul sexual
8. Violența sexuală online
9. Rasism și xenofobie
10. Relații sănătoase vs. relații toxice
11. Controale medicale de rutină
12. Contracepție
13. ITS
14. Infertilitatea
15. Parentalitate
16. Drepturile copilului
17. Drepturile în relație
18. Violența domestică
19. Identitatea de gen
20. Norme de gen
21. Orientare sexuală
22. Inegalitatea de gen
23. Comportamente bazate pe putere
24. Violența de gen

Scopul acestui proiect este creșterea accesului la cel puțin 10.000 de tineri din România cu vârsta între 16-20 de ani, la informații despre sănătate. Proiectul se va desfășura până la data de 15 decembrie 2021.

Foto: Talk For Youth

Citește și:
A început admiterea la Universitatea din București. Sunt aproape 8.000 de locuri la buget. Înscrierea și admiterea au loc online la majoritatea facultăților
Facultățile de medicină pot înființa sau prelua în administrare unități sanitare – modificare a Legii Educației adoptată de Senat, for decizional
Bursele de merit din sectorul 6 s-au mărit cu 400 de lei și vor fi acordate primilor 10% dintre elevii cu cele mai bune rezultate din fiecare școală, anunță primarul
Exit mobile version