Doar 1.300 de elevi de clasa a VIII-a aveau mediile încheiate pe 14 iunie, în județul Timiș, din cei 5.540 care ar trebui să susțină Evaluarea Națională 2023

Foto: Octav Ganea / INQUAM Photos

Evaluarea Națională 2023 începe luni, 19 iunie, cu proba scrisă la Limba și literatura română. La nivelul județului Timiș, figurează 5.540 de elevi înmatriculați în clasa a VIII-a. Însă, până pe 14 iunie, doar 1.300 dintre ei apar cu mediile încheiate în programul informatic, potrivit Inspectoratului Școlar Județean Timiș, citat de Renașterea Bănățeană.

Calendarul anului școlar a fost modificat, pentru încheierea mediilor elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a. Perioada de încheiere a situației școlare a fost prelungită până pe data de 16 iunie, în contextul grevei din învățământ.

Calendar Evaluarea Națională 2023

NOTĂ: La solicitarea comisiilor județene/Comisiei municipiului București de organizare a evaluării naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a sau din proprie inițiativă, Comisia Națională de Organizare a Evaluării Naționale poate aproba, în situații excepționale, prelungirea/reducerea perioadelor de evaluare/reevaluare a lucrărilor scrise ori de afișare a rezultatelor.

Exit mobile version