Doar absolvenții de liceu cu diplomă de Bacalaureat să se poată înscrie la școli postliceale sanitare – proiect de lege

Foto: Pixabay.com

La școlile postliceale sanitare ar urma să se poată înscrie doar absolvenții de liceu care dețin diplomă de bacalaureat, spre deosebire de alte forme de învățământ postliceal, unde această diplomă nu este necesară, potrivit unui proiect de lege inițiat de un grup de parlamentari USR. O prevedere similară a existat și în Legea învățământului din 1995.

Potrivit proiectului depus în Parlament la începutul acestei săptămâni, Art. 44, alineatul 9 din Legea educației naționale 1/2011 se modifică astfel:

În forma actuală a legii, alineatul respectiv spune:

Inițiatorii proiectului de modificare a Legii educației sunt 39 de deputați și senatori USR. Camera decizională este Senatul.

Ei arată, în expunerea de motive:

Condiția de a avea bacalaureatul pentru cei care se înscriu la postliceale sanitare exista în Legea învățământului din 1995, care prevedea, la art. 52 alin. (2):

Citește și:
EXCLUSIV Piața postlicealelor sanitare private, de unde sunt recrutați elevi voluntari în lupta împotriva COVID-19. Locul în care învață 40.000 de elevi și unde a izbucnit scandalul asistentelor false, iar ministerul a reclamat la Poliție două școli
Exit mobile version