DOCUMENT Calendarul pentru selecția profesorilor din corpul de experți în management educațional: înscrierea e online între 21-27 decembrie

vârsta de pensionare, cancelarie profesori

Foto: INQUAM Photos - Octav Ganea

Ministerul Educației organizează cea de-a 17-a selecție de directori de școli anul acesta, care începe astăzi cu publicarea pe site-urile inspectoratelor școlare și la aviziere a programului de înscrieri și a numărului de locuri scoase la concurs.

Mai exact, Ministerul a publicat Ordinul de Ministru privind aprobarea Calendarului Desfășurării procesului de selecție a cadrelor didactice pentru constituirea corpului național de experți în management educațional, pepiniera pentru viitorii conducători ai unităților de învățământ din preuniversitar.

Astfel, potrivit calendarului, astăzi, 21 decembrie, este afișat pe site-urile inspectoratelor școlare programul orar al înscrierilor, numărul de locuri scoase la concurs și metodologia de concurs. În perioada 21-27 decembrie se completează formularul de înscriere online, în aplicația informatică, iar pe 28 decembrie se afișează listele cuprinzând candidații admiși în această etapă.

În perioada 28 decembrie – 4 ianuarie se depune la Inspectoratul Școlar portofoliul cu documentele cerute în Metodologie. Acestea se pot trimite și prin e-mail.

Inspectoratele trimit mai departe listele candidaților admiși la Ministerul Educației. Acestea sunt evaluate în perioada 4-7 ianuarie de către comisiile de evaluare de la inspectorate și minister, iar pe 8 ianuarie are loc validarea rezultatelor selecției și sunt afișate listele cu evaluările, în ordinea descrescătoare a punctajelor.

Între 11-15 ianuarie se pot depune contestații, iar rezultatele finale se publică pe 19 ianuarie, urmând ca pe 29 ianuarie să fie emis și ordinul de ministru prin care sunt numiți în funcție noii directori de școli.

Etapa în curs:

Etape viitoare:

Foto: INQUAM Photos / Octav Ganea

Exit mobile version