DOCUMENT Cerere și declarație pe propria răspundere – modele editabile pentru părinții care stau acasă cu copiii în școala online

Foto: © Mariakray | Dreamstime.com

Modelul de cerere și a declarației pe propria răspundere pentru acordarea unor zile libere plătite părinților și altor categorii de persoane în contextul răspândirii coronavirusului SARS-CoV-2, au fost publicate vineri în Monitorul Oficial, potrivit hotnews.ro.

Modelul de cerere pentru părinte poate fi descărcat mai jos atât în format .pdf, cât și în format editabil.

Modelul de cerere pentru părinte include precizarea unor date, precum:

Foto: captură Monitorul Oficial

De asemenea, cei care completează cererea trebuie să bifeze în mod corespunzător următoarele:

Declarația pe propria răspundere include pe lângă precizarea datelor personale ale părintelui numele, prenumele și vârsta copilului/ copiilor.

Ordonanța de urgență nr. 110/2021 privind acordarea unor zile libere plătite părinților și altor categorii de persoane în contextul răspândirii coronavirusului SARS-CoV-2 prevede următoarele: 

Indemnizație pentru fiecare zi liberă acordată este venit asimilat salariilor și este în cuantum de 75% din salariul de bază corespunzător unei zile lucrătoare, dar nu mai mult de corespondentul pe zi la 75% din câștigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat, adică 3.147 de lei.

Pentru verificarea faptului că minorii pentru care părinții solicită zile libere și acordarea indemnizației aferentă acestora sunt înscriși în unitățile de învățământ în care activitatea didactică se limitează sau se suspendă, inspectoratele școlare au obligația ca în termen de maximum 10 zile de la emiterea acestei decizii de închidere sau suspendare a cursurilor să transmită la Agențiile pentru Ocuparea Forței de Muncă lista nominală cu elevii, inclusiv copiii din sistemul de educație antepreșcolară, pe unități de învățământ.

Foto: Mariakray | Dreamstime.comDreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.

Exit mobile version