DOCUMENT Colectarea feedbackului de la elevi în ultima săptămână de școală să fie făcută electronic, recomandă Ministerul Educației

Foto: © Lightfieldstudiosprod | Dreamstime.com

Colectarea feedbackului de la elevi, obligatorie pentru profesori, să fie făcută electronic, recomandă Ministerul Educației într-o adresă trimisă inspectoratelor școlare, obținută de Edupedu.ro.

Instituția recomandă ca procedura să fie făcută prin aplicații „deja existente”, enumerând două dintre acestea, Google Docs și Teleskop.

Colectarea poate fi făcută fie în ultima săptămână din acest semestru, fie la toamnă, în săptămâna 13-18 septembrie, în situații excepționale, se mai arată în documentul citat.

„Ținând cont de prevederile ordinului ministrului educației nr. 3.864 / 2021 pentru aprobarea metodologiei de acordare a feedbackului pentru activitatea de învățare, predare și evaluare în învățământul preuniversitar, vă transmitem următoarele:

Amintim că fișa de feedback și metodologia de acordarea acestuia au fost publicate în Monitorul Oficial pe 8 iunie și intră în vigoare de la data publicării, potrivit ordinului de ministru nr. 3.864/2021. Prevederile se aplică și pentru acest final de semestru, în document nefiind nicio precizare despre faptul că s-ar aplica de la începutul anului școlar viitor sau vreun alt reper temporal. Prin metodologie, profesorii sunt obligați să colecteze feedback de la elevi despre activitatea de predare-învățare-evaluare, iar elevii pot completa documentul opțional.

Pe 20 aprilie secretarul de stat din Ministerul Educației, Radu Szekely scria pe contul său de Facebook că „în acest semestru Ministerul va propune implementarea metodologiei doar în școlile care doresc aplicarea chestionarului, urmând ca generalizarea procesului să aibă loc din anul școlar următor, ținând cont de feedback-ul rezultat din această pilotare”.

Recent, Edupedu.ro a scris despre aplicația online Teleskop, specializată în preluarea feedback-ului, care a fost pusă gratuit la dispoziția școlilor și profesorilor care vor să preia feedback-ul elevilor din clasele V-XII despre activitatea cadrelor didactice, prin formularul Ministerului Educației, la finalul acestui semestru, anunță fondatorii aplicației.

Foto: © Lightfieldstudiosprod | Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care site-ul Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.

Exit mobile version