DOCUMENT Model de cerere pentru bursă socială / Cererile pot fi depuse până la finalul lunii septembrie

Foto: captură - document

Potrivit unui ordin de ministru publicat miercuri prin care sunt afișate noile criterii de acordare a burselor elevilor, bursa socială se acordă elevilor în funcție de un venit cel mult egal cu salariul minim net pe economie, pe membru de familie.

Bursele de ajutor social se calculează pe baza unui prag al veniturilor. Un venit cel mult egal cu salariul minim net pe economie, pe membru de familie, la stabilirea căruia se iau în calcul toate veniturile cu caracter permanent realizate de membrii familiei, inclusiv alocația complementară pentru copii, cu excepția burselor școlare și universitare, conform noilor reguli.

Bursa de ajutor social se poate cumula cu bursa de performanță, bursa de merit, cu bursa de studiu. Elevii care beneficiază de sprijin financiar Bani de liceu sau Euro 200 pot obține bursa de ajutor social dacă îndeplinesc criteriile prevăzute în ordin.

Bursele de ajutor social se acordă și pe perioada vacantelor școlare pentru elevi. Nu au dreptul la bursa de ajutor social pe perioada vacanței de vară, elevii care:

Criteriile pentru burse de ajutor social:

Bursele de ajutor social se acordă elevilor din învățământul preuniversitar de stat, înscriși la cursurile cu frecvență, inclusiv celor școlarizați la domiciliu sau care urmează cursurile în școala de spital, care se încadrează în cel puțin una dintre următoarele situații:

Model cerere bursă socială:

Exit mobile version