DOCUMENT Profesorii care predau în sistem „plata cu ora” vor fi plătiți pentru numărul de ore declarate de directorii școlilor până pe 5 mai

Directorii școlilor au termen azi și mâine, 4 și 5 mai, până la ora 12, pentru a declara câte ore au susținut în luna aprilie profesorii plătiți pe contracte „plata cu ora” (PCO), potrivit documentelor primite de școli de la inspectoratele școlare județene, obținute de Edupedu.ro.

Unele dintre aceste documente solicită directorilor o listă cu toate cadrele didcactice încadrate la plata cu ora care au desfășurat activități online cu elevii, respectiv numărul de ore efectuate de acestea.

Cererea are ca fundamentare Ordinul 4135/2020 și datele sunt solicitate „în vederea aprobării ștatelor de plată a salariilor aferente lunii aprilie 2020.

Există și o mențiune în documentul atașat: „la nivelul unității trebuie să existe documente justificative ale activităților online realizare de cadrele didactice încadrate în sistem „plata cu ora””.

În alt document există o fișă de pontaj pe care directorii o solicită profesorilor, iar aceștia menționează pentru fiecare oră făcută online dacă este în sistem PCO sau norma de bază.

Unele școli au ales să facă o condică online pe care profesorii o semnează, iar justificarea orelor online să fie făcută pe baza unor descrieri scurte făcute de cadrele didactice, potrivit surselor Edupedu.ro. În funcție de indicațiile ISJ-urilor și ale directorilor, procedurile de raportare sunt mai mult sau mai puțin complicate.

Reamintim că duminică ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat că ”plata salariilor profesorilor se face ca și luna trecută, integral. Pe luna aprilie ei vor primi toți banii”. Ministrul a declarat că indicațiile date de directorii școlilor și de inspectorate prin care cadrele didactice sunt puse să completeze tabele pentru a fi pontate sunt „niște excese” pe care le va „regla” luni.

Exit mobile version