DOCUMENT Profesorii care predau în sistem „plata cu ora” vor fi plătiți pentru numărul de ore declarate de directorii școlilor până pe 5 mai

67.221 de vizualizări
Directorii școlilor au termen azi și mâine, 4 și 5 mai, până la ora 12, pentru a declara câte ore au susținut în luna aprilie profesorii plătiți pe contracte „plata cu ora” (PCO), potrivit documentelor primite de școli de la inspectoratele școlare județene, obținute de Edupedu.ro.

Unele dintre aceste documente solicită directorilor o listă cu toate cadrele didcactice încadrate la plata cu ora care au desfășurat activități online cu elevii, respectiv numărul de ore efectuate de acestea.

Cererea are ca fundamentare Ordinul 4135/2020 și datele sunt solicitate „în vederea aprobării ștatelor de plată a salariilor aferente lunii aprilie 2020.

Există și o mențiune în documentul atașat: „la nivelul unității trebuie să existe documente justificative ale activităților online realizare de cadrele didactice încadrate în sistem „plata cu ora””.

În alt document există o fișă de pontaj pe care directorii o solicită profesorilor, iar aceștia menționează pentru fiecare oră făcută online dacă este în sistem PCO sau norma de bază.

Unele școli au ales să facă o condică online pe care profesorii o semnează, iar justificarea orelor online să fie făcută pe baza unor descrieri scurte făcute de cadrele didactice, potrivit surselor Edupedu.ro. În funcție de indicațiile ISJ-urilor și ale directorilor, procedurile de raportare sunt mai mult sau mai puțin complicate.

Reamintim că duminică ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat că ”plata salariilor profesorilor se face ca și luna trecută, integral. Pe luna aprilie ei vor primi toți banii”. Ministrul a declarat că indicațiile date de directorii școlilor și de inspectorate prin care cadrele didactice sunt puse să completeze tabele pentru a fi pontate sunt „niște excese” pe care le va „regla” luni.


10 comentarii
  1. profesorii ca de obicei sunt desconsiderati.Primarii isi justifica salariile?Parlamentarii de obicei nu vin la sedinte,le taie cineva retributiile?E o bataie de joc

    1. Poi dacă, uni dintre cetățeni acestei tari au ieșit pt 100 lei o bere și 2 mici în strada timp de 2 ani și au sărit în sus pt a cădea guvernul PSD pt ca nu respectau PSD ți legile tari și le călcau în picioare și asa mai departe multe alte acuzații, acum mai nou le zic ca sunt aliați Rusiei iar poporul ii cred pe acești praduitori, de cind au fost instalați au dat bani înapoi companiilor lor ca de ex la combinatul de la Hunedoara unde un membru senator are acțiuni în acesta industrie și în noiembrie a primit 350 milione lei ajutor de stat, și cite au mai făcut,,, asa ca acum vin iar la mina noastră aveți grija cum va prezentați la vot cu ce partid va dat locuri de munca!!!!

  2. Așa e și mie mi-a fost tăiat salariul. Mă refer la orele la plata cu ora.. de ce nu mi se spune adevărul?.este trist…….

  3. De ce nu se trimite documentul acesta la inspectoratele scolare si ele sa le trimita la directori? Directorii nu stiu inca nimic, daca ne platesc sau nu pe cei cu PCO.

  4. ” ”plata salariilor profesorilor se face ca și luna trecută, integral. ” ” Nu este adevarat! Nu am primit integral!

      1. Nu mă deranjează faptul că nu am primit salariile integral! Sunt de acord, că cu toţii trebuie să suportăm consecinţele acestei crize. Mă deranjează dezinformarea populaţiei!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Profesorii din mediul rural pot obține finanțare pentru centre after-school pentru copiii cu risc de abandon școlar. Bursa acoperă masa copiilor, materialele didactice și plata profesorilor timp de un an. Apelul de proiecte, deschis până pe 4 aprilie

Echipele de cadre didactice din mediul rural care intenționează să implementeze în școala lor centre de tip after-school pentru copiii aflați în pericol de abandon școlar, se pot înscrie în…
Vezi articolul