Riscă să apară o “generație pierdută”: două investigații The Guardian prezintă efectele pe care pandemia și închiderea școlilor le au asupra bunăstării și sănătății mintale a copiilor

Foto: © Tero Vesalainen - Dreamstime.com

Un grup de experți ce oferă guvernului britanic consultanță în domeniul combaterii pandemiei de Covid-19 a avertizat în mod repetat, dar fără să fie luat foarte în serios la nivel oficial, că tinerii și copiii de acum pot deveni o “generație pierdută”, deoarece riscă să sufere într-o măsură “catastrofală” de “pagubele colaterale” ale crizei, arată o investigație The Guardian. Aceeași publicație britanică a publicat, miercuri, o a doua investigație ce prezintă, în cifre, impactul pe care pandemia l-a avut asupra sănătății copiilor și tinerilor, raportând creșteri de la consumul de somnifere pentru copii la tratamentele pentru tulburări de alimentație.
Impact economic direct

The Guardian a scris, într-o primă anchetă, că unii membri ai Grupului de consilieri științifici pentru situații de urgență (SAGE), organism ce comunică direct cu executivul britanic, i-au avertizat “de câteva ori” pe miniștri în legătură cu riscurile pe care le întâmpină copiii și tinerii (persoanele cu vârste între 7 și 24 de ani). Aceștia au suferit cel mai puțin, între diversele grupe de vârstă, din punct de vedere al infectărilor cu noul coronavirus, dar riscă să fie loviți “catastrofal” de “pagubele colaterale” ale crizei.

Sursa citată compilează opinii și rapoarte ale unor specialiști și instituții, care arată, între altele, că:

Impactul asupra sănătății mintale a tinerilor

Miercuri, The Guardian a publicat o a doua investigație, referitoare de această dată la efectele pandemiei și închiderii școlilor asupra sănătății mintale a copiilor și tinerilor. Între altele, publicația notează:

Pe lângă acestea, The Guardian citează cercetări ale unor terțe părți potrivit cărora:

Photo 125737453 © Tero VesalainenDreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.

Exit mobile version