Ecaterina Andronescu: Plagiatul este o problemă minoră a învățământului din România / Nu putem să ne bănuim că toți suntem hoți

Ecaterina Andronescu / Foto: Inquam Photos - George Calin

Plagiatul este o problemă minoră a învăţământului din România, susține ministrul Educației, într-un interviu pentru HotNews.ro. “Nu putem să ne bănuim că toţi suntem hoţi în ţara aceasta. Nu se poate aşa ceva. (…) Nu-i normal să avem o poliţie la minister care să sesizeze prea târziu după ce fapta a fost comisă. Lucrurile trebuie să se deruleze corect în timpul constituirii şcolii doctorale”, a afirmat Andronescu.

Într-un interviu pentru HotNews.ro, ministrul Educației spune că ,”în legătură cu componenta aceasta, care este minoră, dar care face atât de mult rău, cea legată de plagiat, după opinia mea trebuie să crească exigenţa în universitate. Doctorandul acolo se pregăteşte. (…) Deci cred că trebuie să crească reponsabilitatea universităţii în aşa fel încât asemenea situaţii să nu se mai întâlnească şi să fie legate de tezele de doctorat”.

“Nu putem să ne bănuim că toţi suntem hoţi în ţara aceasta. Nu se poate aşa ceva. Am avut profesori, profesorul l-a urmărit, comisia se îndrumare, ce au făcut toţi aceştia? Nu-i normal să avem o poliţie la minister care să sesizeze prea târziu după ce fapta a fost comisă. Lucrurile trebuie să se deruleze corect în timpul constituirii şcolii doctorale”, susține Andronescu, aflată la al patrulea mandat de ministru al Educației.

Foto: Inquam Photos – George Calin

Citește și:

 

Exit mobile version