Ecaterina Andronescu, despre amnistierea plagiatorilor: Nu sunt de acord ca doctoratele vechi să nu mai fie verificate de plagiat

1.250 de vizualizări
Ecaterina Andronescu / Foto: gov.ro
Forul care verifică acuzațiile de plagiat în tezele de doctorat se întrunește vineri, în prima ședință după ce conducerea sa a propus Ministerului Educației amnistie pe plagiatele vechi. Contactată de Edupedu.ro, Ecaterina Andronescu, ministru al Educației, a declarat: “Eu personal o să le spun că nu sunt de acord” ca doctoratele vechi să nu mai fie verificate de plagiat.

“Consiliul General CNATDCU are autonomie și membrii săi iau deciziile așa cum hotărăsc ei. Dar eu voi merge mâine dimineață (vineri, 14 decembrie – n.red.) la Consiliu și dacă această problemă se va ridica voi spune că nu sunt de acord”, a declarat pentru Edupedu.ro ministrul Educației.

“Atât de multă discuție s-a facut în jurul acestor teze, încât interesul meu, ca ministru al Educației și nu numai, a fost ca tezele să fie ferite de orice fel de suspiciune. Ca urmare, dacă apare o suspiciune, trebuie să o clarificăm în beneficiul sistemului de învățământ”, a cotinuat Ecaterina Andronescu.

Aceasta a anunțat că ședința de vineri a Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) va fi condusă de președintele Academiei, Ioan Aurel Pop. “M-am bucurat că domnul peședinte al Academiei, Ioan Aurel Pop, a acceptat să prezideze această ședință. De câte ori am fost la Ministerul Educației, această cutumă a fost respectată: președintele Academiei este presdintele CNATDCU. A acceptat să prezideze ședința de mâine”, a afirmat Andronescu.

Întrebată de ce ședința CNATDCU nu este publică și nu acceptă jurnaliști, ministrul Educației a declarat: ” în mod obișnuit, la comisia de învățământ (din Senat – n.red.), când presa solicita prezența, se decidea prin votul plenului. Probabil că mâine aceasta va fi abordarea”.

Informații de background

În urmă cu 2 săptămâni, președintele interimar al CNATDCU, Horia Iovu, a declarat pentru Edupedu.ro că un profesor din comisia de drept a propus ca doctoratele mai vechi de 10 sau 20 ani să nu mai fie verificate de plagiat. Acesta a precizat atunci că așteaptă un răspuns de la Ministerul Educației, dacă juridic pot impune un termen de la care să nu mai analizeze plagiatele.

Contactată de Edupedu.ro în urmă cu două săptămână, Ecaterina Andronescu spunea: “Aș vrea să am o discuție cu reprezentanții CNATDCU și după aceea formulez un răspuns. Am primit solicitarea CNATDCU, dar oricum o să avem această discuție“.

Citește și:

 


4 comments
 1. Doctoratului obținute după 1995 cred că ar trebui toate reevaluate ! Salariile mici.din învățământul universitar și preuniversitar , au determinat apariția la mimica publicitate de oferte de vânzare a unor lucrări de licență și de doctorat după modelul Copy – Paste !

 2. Domnule Profesor, cu ceva ani în urma salariile din învățământ erau mici , astazi insa ….. situatia s-a schimbat simtitor (ca si in cazul medicilor).
  Conform proiectului de buget pe 2020 salariul mediu net CREȘTE la 3.324 lei, acum este mai mic. Ne puteti spune care este ASTAZI venitul dvs. net din invatamant dupa 20 de ani de vechime? cum va gestionati cheltuielile si cat de multe isi permite familia dvs este in caz particult (nu ne spuneti nici cate persoane sunt in familie si nici cate din ele sunt angajate) si fara relevanta pentru subiectul salarizarii din invatamant (in sensul ca daca sunteti singurul salariat intr-o familie de N persoane nu inseamna ca trebuie sa aveti salariu sa ajunga pentru toata lumea).
  Sunt o persoana care a militat pentru salarii mari in sanatate si in invatamant, insă astazi consider ca sunt suficient e mari.
  Revin (insist) cu A SOLICITA LAMURIRI: AVETI NORMA INTREAGA? CE GRAD DIDACTIV (DUPA 20 DE ANI)? SI CAT ESTE VENITUL NET DIN INVATAMANT PE CARE IL AVETI?

 3. Scrisoare deschisă

  Sunt profesor în preuniversitar de peste 20 de ani.
  Nu am mai participat la cursuri de perfecționare făcute pe bune și plătite de angajator de peste 5 ani !
  In programe au apărut schimbări, pe nimeni nu interesează că profesorii să fie pregătiți în mod real sa le aplice.
  Copii de astăzi diferă de cei din trecut. Cursuri de pedagogie care sa ne adapteze lucrul la clasa nu avem.
  Salariile au crescut pe hartie. Nu îmi permit rata la un apartament mai mare, stau înghesuit cu familia.
  Vreți un viitor al țării ? Faceți o schimbare radicală în învățământ ! Daca nu, rămânem cu vorbele !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like