Educația și dezvoltarea IT: Oradea provoacă Clujul și anunță burse pentru elevii de la Mate-info și studenții informaticieni

Foto: Pexels.com

Liceenii de la Matematică-informatică vor primi bursă lunară de 200 lei, studenții din domeniul IT vor avea masa și cazarea gratuite, iar firmele din acest sector vor primi facilități fiscale. Toate se vor petrece la Oradea, unde primarul Ilie Bolojan a anunțat că lansează un program de susținere puternică a domeniului IT, prin întărirea legăturilor dintre licee, universitate și companii.

Oradea nu are o politică de a acorda gratuități de ordin social, ci are o politică de a investi în dezvoltare. Astfel, am gândit un pachet de servicii care să îi rețină pe tinerii talentați în Oradea”, a declarat primarul Ilie Bolojan, citat de InfoOradea.ro.

În cadrul unei conferințe de presă susținute pe 19 octombrie, primarul Ilie Bolojan împreună cu directorul Direcției Economice din Primăria Oradea, Eduard Florea, au anunțat principalele măsuri de sprijinire a domeniului IT. Edilul a declarat că pilonii economiei orașului sunt în prezent comerțul, industria, construcțiile și transporturile, sectoare limitate însă în dezvoltare de infrastructură și de forța de muncă disponibilă. În acest context, Bolojan a anunțat că trebuie susținută dezvoltarea serviciilor turistice și cele de IT.

Primarul a declarat că măsurile fac parte din programul ”Realizează-te în Oradea!”, elaborat de Primăria Oradea și firmele locale din domeniul IT.

Măsurile din programul primăriei, potrivit InfoOradea.ro:

Programul va fi supus aprobării Consiliului Local, scrie InfoOradea.ro.

Îți plac informațiile pe care le găsești aici? Susține Edupedu.ro!
Become a Patron!

Exit mobile version