EduPedu.ro, un site nou dedicat exclusiv educației: cine suntem și ce vom face

Educația copiilor noștri este un subiect crucial pentru viitorul României. Un domeniu pe care toate partidele îl prioritizează în campanii, dar care rămâne constant în bătaia intereselor politice sau de clan. Lansăm azi EduPedu.ro (Educație Pentru Educație) tocmai pentru a urmări constant cum sunt educați copiii noștri, cine și cum face politicile din educație și cercetare, cine și cum îi formează pe profesori, cât de adecvate la lumea în care trăim sunt sistemele de educație și cercetare.

Cine suntem: Raluca Pantazi – jurnalist specializat pe educație, Mihai Peticilă – jurnalist specializat pe economic, corespondent Știrile ProTV, Mădălina Belu – manager de proiect cu experiență de 13 ani în advertising și digital communication. EduPedu.ro este o publicație online care va găzdui exclusiv articole din domeniul educației și cercetării.

EduPedu.ro va colabora permanent cu G4Media.ro, site-ul de investigații, analize și opinii, cu care împărtășește aceleași valori și principii. Colaborarea va consta în promovare reciprocă și realizarea de articole și proiecte comune.

Lansăm EduPedu.ro exact în ziua în care se redeschid universitățile. Pentru prima oară în istoria recentă, acest moment simbolic prinde România fără ministru al Educației și ministru al Cercetării. E doar un simptom al modului în care actuala putere tratează educația: o anexă a intereselor politice, un incubator de afaceri pentru clientela de partid, un instrument de strâns voturi de la părinți.

Lumea se schimbă rapid și deseori vedem cum educația rămâne în urma vremurilor. E timpul să dăm educației și cercetării atenția de care au nevoie: un site dedicat, o publicație online care să urmărească non-stop tendințele din domeniu, dar și marile probleme pe care le cunoaștem atât de bine.

Tentația naționalismului e tot mai puternică în anul Centenarului. Noi credem că locul României e într-o lume cât mai deschisă, cât mai liberă, în care copiii noștri să fie permanent conectați la noutățile și tendințele universale. O Românie închisă în sine, autarhică, își va transforma copiii în simpli receptori de propagandă. Vom lupta din toate puterile noastre pentru a ține educația copiilor noștri cât mai liberă de ingerințe politice și de închistarea în valorile trecutului.

Pe EduPedu.ro vom sta mereu cu ochii pe cei cărora votanții le-au încredințat conducerea acestui domeniu. De ei depind multe – de la calitatea actului educativ, la modul în care sunt cheltuiți banii.

Vom da, însă, atenție și inițiativei private oneste, cea care investește timp, energie și bani în dezvoltarea domeniului. Vom fi alături de mediul privat, care lucrează tot mai strâns cu școlile, liceele și universitățile care vor să-și pregătească elevii și studenții pentru economia reală.

Educația din România beneficiază de existența a mii de profesori dedicați, oameni care au vocația lucrului cu copiii. Ei sunt baza pe care se poate construi un domeniu vibrant, care să-i ajute pe elevi să-și găsească drumul corect în viață. Părinții, la rândul lor, sunt tot mai implicați în educația copiilor lor și au energia necesară să-i sprijine pentru un viitor mai bun.

La EduPedu.ro ne vom folosi toată experiența jurnalistică dobândită în ani de presă pentru a investiga afacerile obscure din învățământ, pentru a denunța și critica abaterile de la obiectivul suprem al actului de educație – binele copilului, dar și pentru a promova inițiativele benefice și oamenii care fac diferența în școlile și grădinițele lor.

Începând de astăzi, vă așteptăm alături de noi pe EduPedu.ro pentru cele mai importante știri ale zilei din educație și cercetare, investigații, analize și opinii despre învățământul din România. Sprijinul vostru, al cititorilor, va fi esențial pentru reușita proiectului nostru, un proiect dedicat viitorului copiilor noștri.

Exit mobile version