Elevii cu pierderi de învățare în criza Covid-19 vor câștiga mai puțini bani de-a lungul carierei – un nou studiu Royal Society. Soluția: acțiunile remediale

Foto: Pixabay.com

Copiii care au suferit pierderi de învățare din cauza închiderii școlilor în criza Covid-19 vor pierde și bani pe parcursul carierei – reprezentând circa 3% din veniturile pe care ar urma să le obțină de-a lungul vieții, în absența unor acțiuni remediale, arată un nou raport publicat în Marea Britanie. Acesta vine în continuarea altor analize similare – precum cea invocată recent, la conferința World Vision România, de cercetătorul român Șerban Iosifescu.

Dacă analiza McKinsey este aplicabilă situației din Statele Unite, noul raport realizat de Royal Society și prezentat vineri de The Guardian, oferă date comparabile pentru Marea Britanie.

Studiul afirmă că, în această țară, copiii care suferă acum pierderi de învățare ar putea pierde, pe parcursul vieții, venituri de până la 40.000 de lire sterline, în cazul în care autoritățile nu vor acționa remedial pentru a acoperi acele pierderi.

Raportul îndeamnă guvernul să “facă tot posibilul” pentru a preveni închiderea școlilor pe viitor – inclusiv să închidă barurile sau magazinele înaintea școlilor, în cazul unui nou val epidemic major. În caz contrar, potrivit sursei citate, sunt periclitate sănătatea mintală și carierele unei întregi generații.

Despre faptul că cei care au avut acum pierderi de învățare ar putea pierde 3% din veniturile lor pe parcursul vieții, Simon Burgess, unul dintre autorii raportului și profesor de economie la Universitatea din Bristol, este citat spunând:

The Guardian notează că autoritățile din diversele regiuni ale Marii Britanii, unde învățământul este descentralizat, au anunțat măsuri remediale pe parcursul anului viitor, dar acestea diferă considerabil atât ca valoare, cât și ca mod de abordare.

Tot The Guardian scrie, separat, că guvernul este atacat de opoziția laburistă pentru faptul că nu a acționat și pe parcursul verii în sprijinul elevilor, lăsând totul pentru la toamnă, când școlile sunt așteptate să se redeschidă fără să existe, oficial, un plan B care să fie aplicat în cazul unui nou val epidemic.

Exit mobile version