Elevii de clasa a XI-a și a VII-a nu susțin simulări la BAC 2022, respectiv Evaluarea Națională 2022 / Inspectoratele școlare pot alege însă organizarea simulărilor la nivel județean – surse

Foto: © Andreaobzerova | Dreamstime.com

Mulți elevi de clasele a-VII-a și a XI-a au întrebat Edupedu.ro dacă vor susține și ei simulările de anul acesta pentru cele 2 examene, așa cum s-a întâmplat în 2019. Acest lucru nu se va întâmpla, potrivit unor surse din ministerul Educației. Totuși, inspectoratele județene pot organiza simulări pentru a-i pregăti pe elevi.

Ieri, aceleași surse au transmis Edupedu.ro data la care ar trebui să înceapă simulările pentru examenul de Bacalaureat 2022 și pentru Evaluarea Națională 2022.

Astfel, simulările pentru BAC au loc în perioada 28-31 martie, iar cele pentru Evaluarea Națională între 4-6 aprilie. Rezultatele vor fi afișate pe 14 aprilie pentru ambele simulări. Până la publicarea în Monitorul Oficial a ordinului de ministru cu actualul calendar pentru simulările examenelor naționale, datele precizate pot suferi modificări.

Foto: © Andreaobzerova | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.

Vezi și: Simulările pentru Bacalaureat 2022 încep în data de 28 martie, iar pentru Evaluarea Națională 2022, pe 4 aprilie – surse
Exit mobile version