Emil Boc: „Școala să înceapă la 15 septembrie, situația să fie descentralizată”. Primarul Constanței: „Anul școlar să înceapă odată cu cel universitar, pe 1 octombrie. Noi suntem oraș turistic, dorim un sezon estival cât mai lung”

Sursă: Facebook

Primarul Clujului și fostul premier Emil Boc (PNL) a declarat la Digi24 că școala ar trebui să înceapă pe 15 septembrie, iar situația ar trebui să fie una descentralizată pentru a se putea adapta fiecare regiune la cerințele din zonă, în funcție de contextul epidemiologic local. La rândul său, primarul Constanței, Decebal Făgădău (PSD), a declarat că din punctul său de vedere ca primar al unui oraș turistic, școala ar trebui să înceapă pe 1 octombrie, odată cu universitățile, pentru ca sezonul estival să fie cât mai lung.

Declarațiile principale ale lui Emil Boc:
Primarul Constanței: „Pe principiul descentralizării, vrem să găsim soluții pentru fiecare școală”

La rândul său, primarul Constanței, Decebal Făgădău, a vorbit despre pregătirile pe care autoritățile le fac pentru începerea școlii și a menționat că așteaptă și un ajutor financiar din partea Guvernului. El a spus că școala ar putea începe pe 15 septembrie, dar că pentru Constanța, oraș turistic, ar fi mai bine să înceapă două săptămâni mai târziu, pe 1 octombrie.

Declarațiile principale ale lui Decebal Făgădău:
Boc: „Nu sunt de acord cu domnul primar Făgădău să aștept să dea guvernul bani”

Emil Boc a răspuns că școala nu ar trebui amânată decât dacă apare o situație gravă, neprevăzută și că nu ar trebui așteptați banii de la guvern pentru pregătiri.

Declarații Emil Boc:

Citește și: Pro România a cerut amânarea începutului de an școlar până la 1 octombrie: Alegerile presupun folosirea unor spații ale școlilor

Exit mobile version