Partidul Pro România a cerut amânarea începutului de an școlar până la 1 octombrie: Alegerile presupun folosirea unor spații ale școlilor

2.202 vizualizări
Catalin Nechifor, Pro Romania / Foto: Facebook

“Principalul argument este că suntem într-o perioadă pandemică importantă, cu foarte multe cazuri” și în același timp alegerile locale sunt un “proces electoral care presupune folosirea unor spații ale școlilor”. Așa sună argumentul prezentat miercuri, la Digi24, de deputatul Pro România Cătălin Nechifor, care, marți, i-a cerut premierului Ludovic Orban să amâne începerea anului școlar până la 1 octombrie.

  • Ideea amânării școlii a fost susținută, la același post TV, și de primarul PSD din Constanța, Decebal Făgădău, care a invocat, însă, alte motive. Un alt primar, Emil Boc de la Cluj-Napoca, a exclus ideea.

Pro România ceruse, marți, amânarea începerii noului an până după alegerile locale, care au fost amânate pentru sfârșitul lunii septembrie.

Deputatul Nechifor a spus, miercuri, la postul de știri că amânarea ar fi necesară deoarece, în ziua alegerilor, în școli “se vor perinda sute și mii de oameni prin secțiile de votare”, secții care sunt și păzite și găzduiesc comisiile de vot.

Potrivit politicianului, “nu are sens să se riște”, în contextul epidemiei Covid-19, ca alegerile să aibă loc după începerea școlii.. Nechifor a susținut că “dacă se amână până pe 1 octombrie, au tot timpul să facă dezinfectarea (…) Decizia stă în mâna guvernului”.


4 comments
  1. Alegerile se ţin duminică, iar şcoala de luni până vineri. Şi se poate deratiza între cele două evenimente. Exact aşa, cum la o şcoală se predă în două schimburi.

    1. Așa este,Szabadi,dar ei au obiceiul de a nu face asta.Sunt multe femei de serviciu care nu fac nimic,ocupa un post pentru că sunt pila lui…x.Da,aici s-a ajuns.Si oricum virusul pentru unii nu există…
      S-au băgat atâtea pile…pe orice postișor.Stiu femeie de serviciu,mare doamnă,care nu a pus piciorul in școală de ani de zile,dar banii îi ia.Si nu e singura.

  2. Am eu senzatia sau orice inept din mizeria asta numita “politica” poate sa iasa si sa propune orice ineptie? Noi mai avem putin peste o luna pana cand ar trebui sa inceapa scoala, nu avem practic nicio certitudine cu privire la asta, copiii vin dupa luni de zile departe de scoli si profesori, parintii nu mai stiu cum/ce sa faca sa o scoata la capat, iar astora le arde numai de alegeri. Altii gandesc/regandesc/analizeaza/razanalizeaza cum sa faca sa deschida mai repede scolile si noi ne scarpinam in cap.
    N-am auzit idiotenie mai mare in viata mea!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ghid pentru simularea examenelor naționale, la limba română, publicat de Inspectoratul Școlar Județean Caraș-Severin. Sugestii de rezolvare și sfaturi pentru elevii de clasele a VIII-a și a XII-a: cum se redactează un rezumat, o pagină de jurnal, o scrisoare sau un e-mail / Modele de subiecte și bareme

Un ghid pentru simularea examenelor naționale, Evaluarea Națională și BAC 2023, a fost publicat de Inspectoratul Școlar Județean Caraș-Severin. Elevii de clasa a VIII-a vor susține simularea probelor la Evaluarea…
Vezi articolul