Partidul Pro România a cerut amânarea începutului de an școlar până la 1 octombrie: Alegerile presupun folosirea unor spații ale școlilor

2.204 vizualizări
Catalin Nechifor, Pro Romania / Foto: Facebook

“Principalul argument este că suntem într-o perioadă pandemică importantă, cu foarte multe cazuri” și în același timp alegerile locale sunt un “proces electoral care presupune folosirea unor spații ale școlilor”. Așa sună argumentul prezentat miercuri, la Digi24, de deputatul Pro România Cătălin Nechifor, care, marți, i-a cerut premierului Ludovic Orban să amâne începerea anului școlar până la 1 octombrie.

  • Ideea amânării școlii a fost susținută, la același post TV, și de primarul PSD din Constanța, Decebal Făgădău, care a invocat, însă, alte motive. Un alt primar, Emil Boc de la Cluj-Napoca, a exclus ideea.

Pro România ceruse, marți, amânarea începerii noului an până după alegerile locale, care au fost amânate pentru sfârșitul lunii septembrie.

Deputatul Nechifor a spus, miercuri, la postul de știri că amânarea ar fi necesară deoarece, în ziua alegerilor, în școli “se vor perinda sute și mii de oameni prin secțiile de votare”, secții care sunt și păzite și găzduiesc comisiile de vot.

Potrivit politicianului, “nu are sens să se riște”, în contextul epidemiei Covid-19, ca alegerile să aibă loc după începerea școlii.. Nechifor a susținut că “dacă se amână până pe 1 octombrie, au tot timpul să facă dezinfectarea (…) Decizia stă în mâna guvernului”.


4 comments
  1. Alegerile se ţin duminică, iar şcoala de luni până vineri. Şi se poate deratiza între cele două evenimente. Exact aşa, cum la o şcoală se predă în două schimburi.

    1. Așa este,Szabadi,dar ei au obiceiul de a nu face asta.Sunt multe femei de serviciu care nu fac nimic,ocupa un post pentru că sunt pila lui…x.Da,aici s-a ajuns.Si oricum virusul pentru unii nu există…
      S-au băgat atâtea pile…pe orice postișor.Stiu femeie de serviciu,mare doamnă,care nu a pus piciorul in școală de ani de zile,dar banii îi ia.Si nu e singura.

  2. Am eu senzatia sau orice inept din mizeria asta numita “politica” poate sa iasa si sa propune orice ineptie? Noi mai avem putin peste o luna pana cand ar trebui sa inceapa scoala, nu avem practic nicio certitudine cu privire la asta, copiii vin dupa luni de zile departe de scoli si profesori, parintii nu mai stiu cum/ce sa faca sa o scoata la capat, iar astora le arde numai de alegeri. Altii gandesc/regandesc/analizeaza/razanalizeaza cum sa faca sa deschida mai repede scolile si noi ne scarpinam in cap.
    N-am auzit idiotenie mai mare in viata mea!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
Ghidul pentru gimnaziu și liceu

Raport oficial: Părerea prietenilor contează cel mai mult în alegerea liceului pentru aproape 40% din elevii din București care acum se înscriu la admitere. Sfaturile profesorilor, luate în considerare doar de 1 din 10 adolescenți. Top 10 cele mai căutate licee

Pentru aproape 40% din elevii claselor a VIII-a contează părerea prietenilor în consultarea referitoare la alegerea liceului, iar pe ultimul loc s-a aflat consilierul școlar, potrivit unui studiu privind opțiunile…
Vezi articolul

Fostul director al Muzeului Național Brukenthal, profesorul Sabin Luca, a plagiat într-o carte publicată în 2006, a stabilit Comisia națională de etică din cadrul Ministerului Cercetării / Cartea va fi retrasă de la vânzare din România și Germania

Consiliul național de etică din cadrul Ministerului Cercetării, Inovației și Digitalizării a decis că “prof. univ. dr. Sabin Adrian Luca este vinovat de abaterea de la normele de bună conduită…
Vezi articolul

Ghinea, ministrul Fondurilor Europene: Nu va mai crește anvelopa bugetară a salariilor la stat / Educația va primi 3,7 miliarde de euro prin PNRR / În administrația publică revine repartiția funcționarului la instituția care are nevoie de el

Nu va mai crește anvelopa bugetară a salariilor la stat, a declarat de la Guvern ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, după ședința Executivului. „Legea salarizării în administrația publică: vom avea…
Vezi articolul

Numărul institutelor de cercetare urmează să fie redus, prin comasare, cu minimum 20%, ca parte a măsurilor de reducere a cheltuielilor bugetare anunțate miercuri – ministrul Finanțelor, Marcel Boloș / Reduceri de 15% pentru personal și cheltuieli de funcționare, în cazul comasărilor

Numărul de institute de cercetare și al altor instituții cu obiect de activitate similar va fi redus cu minimum 20%, pe baza unei analize ce va urmări “cât sunt de…
Vezi articolul