LISTĂ Concursuri școlare sportive 2023. Calendarul campionatelor pentru elevi legitimați și cel al Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar (ONSS) 2022-2023, publicate de Ministerul Educației

20.591 de vizualizări
Foto: CSM Oradea – Facebook.com
Lista și calendarele concursurilor școlare sportive din anul școlar 2022-2023 au fost publicate recent de Ministerul Educației (ME). Este vorba despre două categorii de competiții: pe de o parte, sunt cele din “Campionatele naționale școlare 2023”, la care participă elevii-sportivi legitimați la unitățile de învățământ cu program sportiv integrat și suplimentar. Pe de altă parte, sunt cele din Olimpiada Națională a Sportului Școlar – ONSS 2023. Detalii despre etape și locurile de desfășurare, mai jos.

Iată listele cu competițiile sportive organizate în anul școlar 2022-2023. Calendarele care includ datele de organizare și metodologiile pentru “Campionatele naționale școlare” 2023 și ONSS 2023 sunt mai jos, în format .pdf.

Lista, în format .pdf:

DOCUMENT Descarcă calendarul “Campionatelor naționale școlare 2023”, organizate pentru elevii-sportivi legitimați la unitățile de învățământ cu program sportiv integrat și suplimentar:
DOCUMENT Descarcă calendarul pentru Olimpiada Națională a Sportului Școlar (ONSS) 2022-2023 (document .pdf):
Citește și:
Olimpiade școlare 2023. Care sunt concursurile pentru care elevii pot primi bursele de merit și performanță – LISTĂ
ULTIMA ORĂ Calendarele olimpiadelor și concursurilor școlare din anul școlar 2022-2023, publicate de Ministerul Educației. Când sunt fazele județene, unde se țin fazele naționale în 2023

13 comments
  1. Buna ziua! Am și eu o nelămurire! De ce spre exemplu sportivii de kickboxing care sunt legitimați la un Club Sportiv acreditat de Ministerul Sportului și au participat la Concursuri in diferite locuri ale țării și au un palmares extraordinar nu se încadrează la o bursă ? De ce acest sport și multe altele nu sunt incluse in liste,deoarece pentru a ajunge sa faci performanta este un drum lung și costisitor.?

  2. Bună ziua. Știți că și patinajul artistic este un sport 100% nesusținut de statul român, cu o federație în faliment și totuși copii nostri obțin medalii la competițiile internaționale? Mai știți cumva de ce susținere financiară e nevoie în acest sport? Este dificil a organiza și pentru acești copii, care ce este drept nu sunt atât de mulți ca în fotbal, baschet sau volei un concurs național acreditat? Există campionat național, de ce nu este inclus pe această listă?

  3. Bună ziua. Patinajul artistic nu a fost inclus in listă. Se cunoaște că avem copii medaliați la concursurile internaționale? Știți ce eforturi fac părinții pentru a susține acești copii? Nu merită și acest sport să fie inclus cu un concurs național acreditat de statul romăn?

  4. Pentru copii din clasa a v-a care au obținut diplome și medalii; de locul 1, 2 și 3 la campionate naționale de sport …..nu primesc nimic ,numai anul viitor(dacă nu se schimba legea pana atunci)
    sau în liste nu sunt introduse toate sporturile olimpice.

  5. Mare rușine educației din România: se cunoaște faptul că anotimpul se împarte în două mari perioade:- iarnă și vară. La noi acest fenomen este pervers ocolit, și sunt introduse discipline pe care elevii nu le au în bagajul lor genetic! Treziți vă cei din ministerul educației, până nu e prea târziu și echivalați probele de anotimp călduros cu cele răcoros.
    Întrebare deștepților(?): de ce multe probe olimpice nu intră în curriculum vostru?
    Exp. patinaj viteză!
    Vă spun eu de ce? Că sunteți proști și nepregătiți să înțelegeți rolul acestora!
    Nu am nici o! rețineți! nici un interes! Nu am copii, nepoți, prieteni, ne prieteni etc.

  6. Lista cu competitiile ESSF unde se gaseste? Ma intereseaza Combat Games. Concursul a avut loc in Serbia la inceputul lunii iunie.

  7. Buna seara,
    dorim sa fie introdus si Dansul sportiv in lista. Copiii nostri sunt pe podium mereu la aceste competitii internationale.

  8. Bună ziua !
    Pe 10 iunie a avut loc Campionatul de karate internațional Bihor Open, CAEN, 77pos.
    CAER, 265 pos.
    organizat de Ministerul Educației la care au participat și elevi din ciclul primar.La acel moment ni s-a spus că toți copiii care vor urca pe podium vor lua bursa un an de zile în următorul an școlar, adică 2023-2024.
    După noua lege celor mici nu li se mai acordă nimic.
    Este corect ca un ,,angajament,, luat de Minister și organizator, respectiv Palatul Copiilor Oradea să nu mai țină cont de acel angajament ?
    Mulțumesc !

  9. Buna ziua, desi vad ca nu prea se raspunde mesajelor, vreau sa aflu unde se regaseste lista cu Concursurile extrascolare finantate sau nefinantate de Min. Ed. eligibile pentru burse de merit. Multumesc!

  10. Buna ziua. In calendarul competitional apare ca data de organizare a etapei finale pentru competitia de basche masculin gimnaziu in perioada 18-21.05.2023. Va rugam sa ne spuneti daca s-au modificat datele. Multumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Luni, 25 noiembrie, începe Săptămâna fructelor și a legumelor donate în școlile din România, potrivit Ministerului Educației. Alimentele vor ajunge la persoane în dificultate și la instituții sociale

În perioada 25-29 noiembrie 2024, elevii voluntari SNAC (Sistemul Național de Acțiune Comunitară) vor organiza ediția 2024 a campaniei sociale „Săptămâna legumelor și a fructelor donate”, care va implica strângerea…
Vezi articolul

Ce se întâmplă cu împrumuturile guvernamentale pentru studii în Marea Britanie. Simon Parker, expert britanic stabilit în România: Sfatul meu pentru elevi este să nu mai încerce să-și trimită aplicațiile, până când nu se face un anunț

În contextul suspendării depunerii de aplicații pentru împrumuturile de studii în Marea Britanie, Edupedu.ro a vorbit despre opțiunile elevilor români, cu un expert britanic stabilit în România și care îi…
Vezi articolul

VIDEO Scriitoarea Ioana Nicolaie, despre subiectele la examenele naționale: Eu nu știu cum mai pot da copiii examene astăzi dacă nu citesc alte cărți decât ce primesc ei la școală / Până acum, era un cumplit meșteșug de tâmpenie, pentru că învățau pe de rost niște comentarii absolut îngrozitoare

„Eu nu știu cum mai pot da copiii examene astăzi dacă nu citesc alte cărți decât ce primesc ei la școală. Până acum, era un cumplit meșteșug de tâmpenie, pentru…
Vezi articolul