ULTIMA ORĂ Calendarele olimpiadelor și concursurilor școlare din anul școlar 2022-2023, publicate de Ministerul Educației. Când sunt fazele județene, unde se țin fazele naționale în 2023

29.655 de vizualizări
Foto: © Syda Productions | Dreamstime.com
Calendarele olimpiadelor și concursurilor naționale în anul școlar 2022-2023, precum și ale olimpiadelor internaționale, au fost publicate astăzi de Ministerul Educației. De asemenea, sunt publicate și calendarele pentru campionatele naționale sportive școlare din 2023. În total sunt 7 documente care pot fi consultate și descărcate din articol.

Amintim că olimpiadele naționale s-au reluat în 2022, după doi ani de pauză din cauza pandemiei de Covid-19. Pentru anul școlar trecut, Ministerul Educației (ME) anunța listele inițiale cu olimpiadele în ajun de Anul Nou, liste din care lipseau naționalele precum cea de limba română, engleză sau de istorie. ME a revenit în ianuarie 2022 cu liste în care aceste discipline erau incluse și apoi, în februarie, cu calendarele concursurilor.

Majoritatea etapelor județene din anul școlar curent, 2022-2023, au loc pe 4 sau 11 martie, iar etapele naționale între 9 sau 10 și 13 sau 14 aprilie, în vacanța de Paști. Față de anul trecut, Ministerul Educației (ME) a publicat acum și câte o listă cu concursurile școlare finanțate de ME și cu cele nefinanțate. Conform surselor EduPedu.ro, acestea au venit pentru a ajuta la distincția dintre concursuri atunci când vine vorba de acordarea anumitor burse care au la criterii performanța la competiții.

Când sunt fazele județene și naționale la concursurile și olimpiadele școlare, conform calendarelor oficiale, în anul școlar 2022-2023

Olimpiada de Limba și Literatura Română 2023: Etapele pe județ se organizează pe 4 martie 2023, conform documentului consultat de EduPedu.ro.

  • Etapa națională pentru gimnaziu este între 10 și 13 aprilie la Arad
  • Etapa națională pentru liceu este între 19 și 23 aprilie la Sibiu

Olimpiada Națională de Matematică, clasele V – XII: între 11 și 25 februarie se țin etapele locale. Faza județeană este pe 11 martie, iar între 10 și 14 aprilie 2023 este faza națională, la Slobozia (Ialomița) pentru clasele V-VI, la Târgu-Jiu pentru clasele VII-VIII și la Craiova pentru clasele IX-XII.

Olimpiada Națională de Istorie 2023: Faza județeană se va organiza pe 18 martie. Între 10 și 14 aprilie, la Râmnicu Vâlcea, este faza națională.

Olimpiada Națională De Geografie, clasele VIII – XII: Fazele pe județ se țin pe 4 martie. Etapa națională este în zilele 9-14 aprilie, la Pitești, potrivit calendarului oficial.

Olimpiada Națională de Limba Engleză 2023: pe 11 martie se ține etapa județeană – scris, pe 18 este proba orală. Faza națională este la Cluj-Napoca, cu desfășurare în zilele 9-13 aprilie, se precizează în calendar (în format .pdf mai jos).

Olimpiada Națională de Limba Franceză 2023: pe 11 martie este județeana. Între 9 și 13 aprilie este faza națională, desfășurată la Cluj-Napoca.

Olimpiada Națională de Fizică: Faza județeană este pe 4 martie. Faza națională este între 6 și 10 aprilie, la Oradea. În calendar apare și o mențiune la această olimpiadă: probele de la națională se desfășoară în datele de 7-8-9 aprilie.

Olimpiada Națională de Chimie: Faza județeană este pe 4 martie, iar faza națională între 2 și 7 aprilie la Deva. În calendar apare mențiunea că probele de la faza națională se desfășoară în datele de 3-4 și 6 aprilie 2023.

Olimpiada Națională de Biologie: etapele județene, sunt pe 11 martie. La Iași este faza națională între 10 și 14 aprilie.

Olimpiada Națională de Informatică: etapa județeană este pe 18 martie. Între 4 și 8 aprilie este naționala pentru elevii de gimnaziu, la Târgu Mureș. Între 4 și 9 aprilie este naționala pentru liceeni, în București.

FOTO DOCUMENT Calendarul olimpiadelor naționale școlare 2023:

Descarcă calendarul în format .pdf:

Când și unde sunt Olimpiadele Internaționale, conform calendarului anunțat de Ministerul Educației

Olimpiada Internațională de Matematică este la Chiba, Japonia, între 2 și 13 iulie 2023, conform calendarului consultat de EduPedu.ro, disponibil mai jos în format .pdf.

Olimpiada Internațională De Lingvistică este în Bulgaria, la Bansko, între 21 și 29 iulie.

Olimpiada Internațională De Informatică se organizează în Ungaria la Szeged, în zilele 28 august – 4 septembrie.

Olimpiada Europeană De Matematică Pentru Fete se ține în Slovenia, La Portoroz, în zilele 13-19 aprilie 2023.

Olimpiada Balcaniada De Matematică Pentru Seniori (BMO) se va desfășura în Turcia, între 8 și 13 mai, se precizează în calendar.

Olimpiada Balcanică De Matematică Pentru Juniori (JBMO) va fi în Albania, în iunie 2023.

Olimpiada Internațională De Astronomie și Astrofizică (IOAA – seniori) are desfășurarea în Polonia, în august 2023. Nu este precizat încă orașul.

Olimpiada Balcanică De Științele Pământului este în august 2023. Nu este specificată țara.

Olimpiada Internațională De Geografie va fi în Indonezia, la Bandung, între 8 și 14 august.

FOTO DOCUMENT Calendarul olimpiadelor școlare internaționale 2023:

Descarcă calendarul în format .pdf:

Pentru acestea de mai sus, a fost publicată și planificarea pentru desfășurarea pregătirii cu elevii din loturile internaționale:

DOCUMENT Descarcă calendarul concursurilor naționale școlare finanțate de către Ministerul Educației – 2023:
DOCUMENT Descarcă calendarul concursurilor naționale școlare nefinanțate de către Ministerul Educației – 2023:
DOCUMENT Olimpiada Națională a Sportului Școlar / Calendar competiţional naţional (anul şcolar 2022 – 2023):
DOCUMENT „Campionatele naţionale şcolare” – 2023 / Calendarul competiţiilor sportive organizate pentru elevii-sportivi legitimați la unitățile de învățământ cu program sportiv integrat și suplimentar (etapele naționale):

Foto: © Syda Productions | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.

Citește și:
Olimpiade școlare 2023. Etapele naționale la Matematică, Fizică și Chimie, stabilite în documente de inspectoratele școlare din țară, chiar și în vacanța din februarie / Încă n-au apărut calendarele oficiale de la Ministerul Educației
ULTIMA ORĂ Calendarele olimpiadelor și concursurilor școlare din anul școlar 2021-2022, publicate de Ministerul Educației. Când sunt fazele județene, unde se țin fazele naționale în 2022

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

MANIFEST 12 elevi navetiști i-au scris ministrului Educației ce înseamnă pentru ei drumul până la școală: sute de lei pe lună, nedecontați, ore pierdute, condiții proaste, trenuri și autobuze murdare, cu „indivizi dubioși„. Elevii cer abrogarea a două acte normative

„Solicitările Consiliului Național al Elevilor continuă să fie ignorate de ministrul Educației și Cercetării, Monica Cristina Anisie”, susțin reprezentanții elevilor într-un comunicat trimis Edupedu.ro. Aceștia spun că au trimis un…
Vezi articolul

Elevii trebuie să recupereze ziua de 2 iunie, declarată liberă de Guvern, până în 30 iunie, deși vacanța de vară 2023 începe pe 17 iunie / Ministerul Educației precizează că recuperarea se poate face și în avans (înainte de 2 iunie)

Elevii pot recupera ziua liberă de 2 iunie 2023 până în data de 30 iunie, potrivit Hotărârii de Guvern aprobate în ultima ședință din acest an pentru a crea așa…
Vezi articolul