Erasmus+: Comisia Europeană a lansat cererile de propuneri, cu un buget de aproape 3,9 miliarde de euro în 2022 pentru mobilitate și cooperare în domeniile educației, formării, tineretului și sportului

Noul program Erasmus+ pentru 2021-2027

Foto: Comisia Europeană

Comisia Europeană a lansat miercuri cererile de propuneri în cadrul cererii Erasmus+ pentru 2022, în urma adoptării programului anual de lucru pentru 2022, anunță executivul comunitar. Potrivit comunicatului de presă, cu un buget majorat de aproape 3,9 miliarde EUR pentru anul următor, Erasmus+ va continua să ofere oportunități pentru perioade de studiu în străinătate, stagii, ucenicii, schimburi de personal și proiecte de cooperare transfrontalieră în diferite domenii ale educației și formării, tineretului și sportului.

Pe lângă cererea generală, programul anual de lucru include și alte acțiuni care urmează să fie lansate separat, cum ar fi inițiativa privind universitățile europene, menționează comunicatul. 

Noutățile introduse în cererile de propuneri lansate astăzi sunt:

Orice organism public sau privat activ în domeniile educației, formării, tineretului și sportului poate solicita finanțare, cu ajutorul agențiilor naționale Erasmus+ cu sedii în toate statele membre ale UE și în țările terțe asociate programului, precum și cu ajutorul Agenției Executive Europene pentru Educație și Cultură.

Comisia precizează că detaliile privind acțiunile specifice și termenele de depunere a cererilor aferente sunt disponibile în documentele publicate pe site-ul dedicat.

Bugetul total disponibil pentru Erasmus+ în perioada 2021-2027 se ridică la 26,2 miliarde de euro, la care se adaugă aproximativ 2,2 miliarde de euro de la instrumentele externe ale UE. Proiectele de mobilitate și cooperare Erasmus+ sprijină dubla tranziție verde și digitală, promovând în același timp cetățenia activă și o mai mare participare la viața democratică.

Exit mobile version