“Eu nu sunt de vânzare” a ajuns ministru al Educației

“Eu nu sunt de vânzare” decât pentru funcția de ministru al Educației a preluat pentru a patra oară șefia învățământului românesc, pusă cu mâna președintelui profesor Klaus Iohannis. A desființat școlile de arte și meserii, a lovit decisiv reforma educației, a eliminat incompatibilitățile rector-parlamentar și a trecut în timp record de la “peste 100% nu se va întâmpla să mi se propună funcția de ministru al Educației” la propunerea oficială a Guvernului Dragnea pe poziția de ministru al Educației.

Tot ce se va întâmpla de aici înainte în educație este consecința directă a deciziei președintelui profesor Klaus Iohannis. A declarat învățământul prioritate a mandatului său la Cotroceni. A avut puterea legală să refuze numirea Ecaterinei Andronescu, dar nu a folosit-o. Legea spune că o putea respinge, iar Liviu Dragnea ar fi trebuit să îi aducă pe masă o nouă propunere, abia pe aceea Iohannis fiind obligat să o accepte. Dacă o respingea pe Andronescu, responsabilitatea totală pentru viitoarea numire aparținea PSD.

Până astăzi, Iohannis a avut de ales între dezastrul verificat deja de 3 ori și numit Ecaterina Andronescu și un alt potențial dezastru. Liderul de la Cotroceni a ales certitudinea și a respins șansa de 0.01% ca următoarea propunere să fi fost mai luminată.

Cel mai probabil, pacea a fost adusă de proiectul România educată și o susținere promisă de Ecaterina Andronescu proiectului promis de Iohannis de 4 ani și care nu a fost prezentat nici până acum.

PSD are deja o istorie în a susține vorbe. Nu a avut nicio problemă să semneze Pactul pentru educație propus în 2008 de comisia prezidențială condusă de Mircea Miclea, dar a făcut tot ce i-a stat în putere să desființeze reforma educației care s-a bazat pe pact și care a fost aplicată de Daniel Funeriu.

În final, este vorba despre președinte. A girat-o pe Viorica Dăncilă, iar dezastrul îl trăim. Dezastrul ăsta a dus la altul: partidul care a dospit-o pe Dăncilă a scos acum din joben eternul ministru de la Educație.

Președintele Iohannis aduce educația în eterna pace, la umbra căreia s-au hrănit cele mai tenebroase afaceri și care a născut cei mai atrice mafioți.

Exit mobile version