“Eu nu sunt de vânzare” a ajuns ministru al Educației

2.745 de vizualizări
“Eu nu sunt de vânzare” decât pentru funcția de ministru al Educației a preluat pentru a patra oară șefia învățământului românesc, pusă cu mâna președintelui profesor Klaus Iohannis. A desființat școlile de arte și meserii, a lovit decisiv reforma educației, a eliminat incompatibilitățile rector-parlamentar și a trecut în timp record de la “peste 100% nu se va întâmpla să mi se propună funcția de ministru al Educației” la propunerea oficială a Guvernului Dragnea pe poziția de ministru al Educației.

Tot ce se va întâmpla de aici înainte în educație este consecința directă a deciziei președintelui profesor Klaus Iohannis. A declarat învățământul prioritate a mandatului său la Cotroceni. A avut puterea legală să refuze numirea Ecaterinei Andronescu, dar nu a folosit-o. Legea spune că o putea respinge, iar Liviu Dragnea ar fi trebuit să îi aducă pe masă o nouă propunere, abia pe aceea Iohannis fiind obligat să o accepte. Dacă o respingea pe Andronescu, responsabilitatea totală pentru viitoarea numire aparținea PSD.

Până astăzi, Iohannis a avut de ales între dezastrul verificat deja de 3 ori și numit Ecaterina Andronescu și un alt potențial dezastru. Liderul de la Cotroceni a ales certitudinea și a respins șansa de 0.01% ca următoarea propunere să fi fost mai luminată.

Cel mai probabil, pacea a fost adusă de proiectul România educată și o susținere promisă de Ecaterina Andronescu proiectului promis de Iohannis de 4 ani și care nu a fost prezentat nici până acum.

PSD are deja o istorie în a susține vorbe. Nu a avut nicio problemă să semneze Pactul pentru educație propus în 2008 de comisia prezidențială condusă de Mircea Miclea, dar a făcut tot ce i-a stat în putere să desființeze reforma educației care s-a bazat pe pact și care a fost aplicată de Daniel Funeriu.

În final, este vorba despre președinte. A girat-o pe Viorica Dăncilă, iar dezastrul îl trăim. Dezastrul ăsta a dus la altul: partidul care a dospit-o pe Dăncilă a scos acum din joben eternul ministru de la Educație.

Președintele Iohannis aduce educația în eterna pace, la umbra căreia s-au hrănit cele mai tenebroase afaceri și care a născut cei mai atrice mafioți.


2 comments
  1. Deci să înțeleg bine. Dacă a pus acuma propunerea PSD, e vina lui, dacă punea a doua oară propunerea PSD, era vina PSD? ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

ANALIZĂ Anul acesta, ultima medie de admitere la 10 colegii tehnice este peste 8, după ce în 2021 s-a intrat cu medii de 3 și 4 / În urmă cu 4 ani, ultima medie de intrare de la aceste licee tehnologice era mai mare decât cea obținută la Bacalaureat 2022

Rezultatele repartizării computerizate pentru admiterea la liceu anul acesta arată situații în care elevi cu media peste 8 au intrat la licee tehnice sau colegii tehnologice, unde anul trecut, media…
Vezi articolul

Inspectorul școlar general din Timiș, după ce patru inspectori și opt directori de școli din județ au demisionat: Dacă vrem ca țara să meargă într-o direcție a dezvoltării, trebuie să investim în educație, nu să negociem cât le dăm școlilor / Directorii sunt copleșiți de volumul foarte mare de muncă, ei sunt profesori, nu specialiști în contabilitate sau în legislație

Mesaj de protest al inspectorului școlar general din Timiș, Aura Danielescu, după ce patru inspectori școlari și cel puțin opt directori de școli au demisionat din funcțiile pe care le…
Vezi articolul

DOCUMENT Ce sunt primele de carieră didactică, inventate de Guvern pentru voucherele de cărți pentru profesori și ce vor putea cumpăra aceștia cu cardurile pe care vor intra 1.500 de lei în fiecare toamnă, timp de 3 ani, dacă acceptă oferta Guvernului – proiect de OUG / Personalul nedidactic ar primi 500 de lei pe an pentru „nevoi didactice individuale”

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a lansat în dezbatere publică, duminică, 11 iunie, un proiect de ordonanță de urgență prin care se acordă o primă de carieră didactică în valoare…
Vezi articolul

Laboratoare de Chimie deschise elevilor de la clasele a VII-a până la a XII-a, pentru a realiza experimentele din manuale, anunță Universitatea Politehnica Timişoara

Facultatea de Chimie Industrială şi Ingineria Mediului din cadrul Universităţii Politehnica Timişoara (UPT) a lansat în această săptămână Programul Laboratoare de Chimie deschise elevilor şi profesorilor din învăţământul preuniversitar, în…
Vezi articolul

Elevii refugiați pot participa la cursuri de inițiere în limba română, potrivit unui ordin publicat în Monitorul Oficial / Plata profesorilor se face din bugetele unităților de învățământ care organizează cursul – document

Minorii și tinerii peste 18 ani care au dobândit o formă de protecție internațională pot participa la cursul de inițiere în limba română, potrivit unui ordin publicat în Monitorul Oficial.…
Vezi articolul