Laboratoare de Chimie deschise elevilor de la clasele a VII-a până la a XII-a, pentru a realiza experimentele din manuale, anunță Universitatea Politehnica Timişoara

332 de vizualizări
Laboratoare deschise elevilor / Foto: Facebook.com/ Facultatea de Chimie Industrială și Ingineria Mediului Timișoara
Facultatea de Chimie Industrială şi Ingineria Mediului din cadrul Universităţii Politehnica Timişoara (UPT) a lansat în această săptămână Programul Laboratoare de Chimie deschise elevilor şi profesorilor din învăţământul preuniversitar, în cadrul căruia şcolarii pot pătrunde în tainele chimiei pentru a descoperi frumuseţea acestei ştiinţe, transmite Agerpres.

Programul se adresează tuturor elevilor care studiază chimia, de la clasa a VII-a și până la clasa a XII-a. Universitatea permite accesul liber al elevilor, însoţiţi de un profesor, în laboratoarele Facultăţii de Chimie, pentru a realiza o parte din experimentele de chimie prezentate în manuale, anunță UPT în cadrul unui comunicat de presă.

Programul Laboratoare de Chimie deschise se va desfăşura în perioada 20 martie – 15 iunie 2023, în cele două clădiri ale facultăţii, din bulevardul Vasile Pârvan nr. 6 (Chimie Anorganică) şi strada Carol Telbisz nr. 6 (Chimie Organică).

„Universitatea Politehnica Timişoara a cultivat mereu o bună relaţie de colaborare cu elevii şi cu şcolile, organizând o serie de cursuri, concursuri şi evenimente dedicate acestora, de la ”Politehnica Timişoara – un pas spre viitorul tău!”, Caravana UPT, şcoli de vară, cursuri de pregătire pentru bacalaureat şi admiterea la facultate, până la burse acordate elevilor premiaţi la concursuri naţionale şi internaţionale, premii acordate elevilor care fac performanţă, indiferent de domeniu sau chiar susţinerea unor activităţi ale elevilor”, anunță instituția de învățământ superior.

Iniţiativa se adaugă programului de meditaţii gratuite la disciplinele Chimie Anorganică şi Chimie Organică intitulat ”Cu UPT învăţ CHIMIE”, destinat elevilor de liceu care se pregătesc pentru examenul de bacalaureat, oferind cursuri gratuite de pregătire predate de cadre didactice universitare de la Facultatea de Chimie Industrială şi Ingineria Mediului din cadrul Universităţii Politehnica Timişoara. „Prin acest program se urmăreşte recuperarea materiei restante, aprofundarea cunoştinţelor în domeniile menţionate, formarea de competenţe necesare absolvenţilor de liceu, precum şi familiarizarea elevilor cu cerinţele subiectelor pentru susţinerea examenului de bacalaureat”, se arată în comunicat.

Mai multe detalii, pe pagina de Facebook a Facultății de Chimie din cadrul Universității Politehnica Timișoara.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Într-un discurs despre cum incitarea la ură afectează și elevii, ministra Educației s-a dat exemplu pe ea însăși în vizorul comentariilor de pe rețelele sociale la adresa ei: Am o zi proastă dacă “n-apucă colegii din Minister să le șteargă suficient de repede”

Ligia Deca a spus că se încarcă negativ din cauza comentariilor de pe rețelele sociale la adresa ei și că are o zi proastă dacă “n-apucă colegii din Minister să…
Vezi articolul