Omicron: Multe școli din Marea Britanie – închise cu câteva zile înainte să intre oficial în vacanța de Crăciun, se pregătesc pentru online din ianuarie, în pofida cererii guvernului ca școlile să rămână deschise

1.530 de vizualizări
Foto: © Kontakt5956 | Dreamstime.com
Zeci de școli și colegii din Marea Britanie se închid înainte de vreme, înaintea vacanței de Crăciun, iar altele se pregătesc să opereze online după sfârșitul perioadei de sărbători, din cauza situației cauzate de ultimul val al pandemiei Covid-19, cauzat de varianta Omicron, relatează The Guardian.

În Țara Galilor, guvernul local a anunțat că școlile vor începe cu întârziere de două zile semestrul următor, după Anul Nou, așa încât să se asigure că școlile au tot ce le trebuie pentru a trece online, la nevoie. În Anglia, directorii de școli se pregătesc pentru o perioadă prelungită de predare online, ce ar putea fi decisă luna viitoare, deși guvernul insistă ca predarea să continue cu prezență fizică.

Potrivit sursei citate, în Anglia și Țara Galilor multe școli au decis să încheie mai devreme actualul semestru, din cauză că mulți profesori lipsesc, infectați fiind cu noul coronavirus sau forțați să se autoizoleze.

BBC a relatat, la rândul său, că școlile din cel puțin 30 de zone ale Angliei s-au mutat online pentru ultima săptămână din semestru, deși guvernul insistă ca unitățile de învățământ să rămână deschise.

Foto: © Kontakt5956 | Dreamstime.comDreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

BREAKING Klaus Iohannis: Am decis redeschiderea școlilor începând de luni, majoritatea copiilor merg fizic la școală. În scenariul roșu, merg fizic doar copiii la gradiniță și clasele I-IV – VIDEO

“Începând de luni, cand începe semestrul II, majoritatea copiilor merg fizic la școală”, a anunțat oficial președintele Klaus Iohannis, într-o declarație de presă susținută marți la ora 17:00 la Palatul…
Vezi articolul